Protocollen

Een protocol is een richtlijn over hoe met een onderwerp om te gaan.


Voor professionals van organisaties en (hulpverlenings)diensten van de overheid en crisispartners zijn allerlei protocollen opgesteld over hoe om te gaan met een onderwerp.


Protocol Verdachte Objecten

Het Protocol Verdachte Objecten (PVO) beoogt een eenduidige en adequate respons van de (hulpverlenings)diensten en andere betrokken organisaties op verdachte (chemische, biologische, radiologische, nucleaire of explosieve) CBRN-E-objecten en -omstandigheden (‘verdachte CBRN-E-incidenten’). Kijk voor meer informatie bij het onderwerp CBRN.

Het PVO is uitsluitend bedoeld voor de medewerkers van de organisaties en (hulpverlenings)diensten van de overheid die met dit protocol dienen te werken. Voor deze professionals is het protocol via het vragenformulier onderaan de pagina aan te vragen. Vul alstublieft de naam van uw organisatie en uw functie in op dit formulier.

Bij het PVO hoort een Monsteroverdrachtsformulier waarmee Chemisch, Biologisch en Radiologisch (CBRN) onderzoek door het RIVM aangevraagd kan worden.


Landelijk Protocol OvD-G

Het Landelijk Protocol OvD-G is een hulpmiddel voor de officier van dienst geneeskundig (OvD-G) voor de opgeschaalde zorg vanaf GRIP 1. Het protocol dient als landelijke standaard/leidraad voor de regio’s en kan worden gebruikt voor het ontwikkelen van regionale richtlijnen.Landelijk protocol levensreddend handelen door de brandweer

In het Landelijk protocol levensreddend handelen door de brandweer (LPLHB 3.0) zijn de levensreddende handelingen die de brandweer bij een slachtoffer toepast, weergegeven in protocollen.Aanvragen PVO

Voor PVO-aanvragen: vul alstublieft de naam van uw organisatie en uw functie in op onderstaand formulier.

Heeft u een vraag over dit onderwerp?

Neem contact met ons op via dit formulier. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor correspondentiedoeleinden.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.