Toegankelijkheid

Laatst bijgewerkt: 7 maart 2022

Wat is een toegankelijke website?

Een toegankelijke website is voor alle doelgroepen beter te gebruiken. Daarom is in het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid bepaald dat overheidssites moeten voldoen aan toegankelijkheidseisen zoals vastgelegd in EN 301 549/WCAG 2.1 en daarover verantwoordelijkheid moeten afleggen in een gepubliceerde toegankelijkheidsverklaring.

Garanderen toegankelijkheid

Wij garanderen een goede toegankelijkheid door diverse maatregelen binnen onze (dagelijkse) processen:

  • Toegankelijkheid ‘by design’: toegankelijkheid is vanaf de start onderdeel van alle stappen in het ontwerp-, bouw en redactionele proces van onze website.
  • Onderzoek: onafhankelijke deskundigen toetsen vanaf 01 maart 2022 regelmatig (onderdelen van) de website op toegankelijkheid. Zowel voor de functioneel-technische onderdelen als de redactionele aspecten. Gevonden knelpunten lossen wij duurzaam op.
  • Kennis medewerkers: onze medewerkers houden hun kennis over toegankelijkheid op peil en passen die toe waar nodig. 

Onderdelen waarop de website niet voldoet

  • Onze video’s bestaan uit deeplinks naar ons YouTube-kanaal. Deze zijn niet meteen toegankelijk. De ondertiteling moet voor een aantal video’s nog worden toegevoegd. De auto-caption functie werkt wel.
  • Alle toegankelijkheidseisen uit de norm WCAG 2.1 gelden voor de pdf-bestanden op NIPV.NL. Het streven van NIPV.NL  is om alle pdf-bestanden volgens de norm WCAG 2.1 aan te bieden.
  • NIPV.NL (voorheen IFV.NL) heeft vanwege de naamswijziging zijn website volledig vernieuwd. Als gevolg hiervan zijn oude documenten en nieuwsberichten niet aangepast aan de toegankelijkheidseisen. Deze bevinden zich in de archiefwebsite Archief.NIPV.NL.

Problemen met toegankelijkheid melden

Heeft u problemen, vragen of opmerkingen over de toegankelijkheid van NIPV.nl? Neem dan contact met ons op via dit formulier. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor correspondentiedoeleinden.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.