Kerncijfers Veiligheidsregio’s

Op verzoek van de veiligheidsregio’s publiceert het NIPV een aantal kerncijfers in de online portal Kerncijfers Veiligheidsregio’s.

Op verzoek van de veiligheidsregio’s publiceert het NIPV een aantal kerncijfers in dashboards in de online portal Kerncijfers Veiligheidsregio’s.
De dashboards hebben als doel de samenleving te informeren en de veiligheidsregio’s en crisispartners te ondersteunen bij de voorbereiding en uitvoering van hun taken.

Kerncijfers Incidenten

Het dashboard Incidenten geeft inzicht in het aantal en het type incidenten dat is binnengekomen bij de meldkamers van de brandweer. De cijfers worden maandelijks achteraf in dit dashboard gepubliceerd.

Kerncijfers Incidenten reactietijden

Dit dashboard geeft inzicht in de reactietijden (verwerkingstijd, uitruktijd, rijtijd en opkomsttijd) van de brandweer van de incidenten die zijn binnengekomen bij de meldkamers van de brandweer. De cijfers worden maandelijks achteraf in dit dashboard gepubliceerd.

Kerncijfers Nieuwjaarsincidenten

Dit dashboard geeft een landelijk beeld van de incidenten die tijdens de jaarwisseling in Nederland hebben plaatsgevonden en zijn geregistreerd. De cijfers zijn afkomstig uit het Geïntegreerd Meldkamer Systeem (GMS) van de brandweer.

Kerncijfers Personeel

Dit dashboard geeft voor de peildatum 31 december het personeel in repressieve dienst van de veiligheidsregio’s weer (geslacht, leeftijd, type dienstverband en functie). Daarnaast geeft het dashboard informatie over het Periodiek Preventief Medisch Onderzoek (PPMO).

Kerncijfers Kazernes

Dit dashboard geeft jaarlijkse cijfers over het aantal, type en de locatie van de brandweerkazernes in ons land.

Kerncijfers Diploma’s

Het dashboard Kerncijfers Diploma’s bevat gegevens over het aantal uitgegeven diploma’s per repressieve brandweerfunctie.

Kerncijfers Fatale woningbranden

Het dashboard Fatale woningbranden geeft een beeld van de fatale woningbranden die hebben plaatsgevonden.

Kerncijfers Reddingen bij woningbranden

Dit dashboard geeft een beeld van het aantal incidenten en geredde personen.

Kerncijfers Incidenten met alternatief aangedreven voertuigen

Het dashboard Alternatief aangedreven voertuigen geeft een beeld van incidenten met alternatief aangedreven voertuigen waarbij de brandweer betrokken is geweest. Het gaat om incidenten die geregistreerd of bekend zijn bij het NIPV.

Direct naar

Ga naar de online portal Kerncijfers Veiligheidsregio’s.

Gerelateerde onderwerpen

Heeft u een vraag over dit onderwerp?

Neem contact met ons op via dit formulier. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor correspondentiedoeleinden.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.