Oefeninspiratie

Nieuwsbrief Netcentrisch werken, december 2022

Netcentrisch werken leent zich voor tal van leuke en inspirerende oefeningen. Oefeningen waarbij een gezamenlijk beeld leidt tot herkennen en oplossen van gezamenlijke knelpunten waarbij rekening wordt gehouden met uiteenlopende belangen. Maar waar vindt u de tijd om een leuke oefening te ontwerpen en uit te werken? Wat als anderen al hele leuke oefeningen hebben bedacht en uitgevoerd die ook prima in uw organisatie passen? En als u zelf een leuke oefening hebt verzonnen die bovendien erg in de smaak viel bij de deelnemers, dan is het toch heel leuk als anderen uw oefening overnemen? Hiervoor is de oefeninspiratiebank opgezet.

De oefeninspiratiebank is een online platform waar u oefeningen kunt vinden en delen. Een soort Pinterest voor oefeningen. U vindt hier niet complete draaiboeken, maar wel goede ideeën die al zijn uitgeprobeerd en bleken te werken. U vindt er ook contactgegevens waar u meer informatie kunt vragen over de oefening, zodat u er zelf mee aan de slag kunt. De oefeninspiratiebank is ontstaan om organisaties meer van elkaar te laten leren en om kennis over netcentrisch werken te delen.

De oefeninspiratiebank is nog jong en kan nog veel meer bijdragen gebruiken. Daarom meteen een oproep om uw mooiste, beste oefeningen te delen, zodat anderen er ook van kunnen profiteren. Alleen met elkaar houden we de oefeninspiratiebank interessant en actueel. U kunt de oefeninspiratiebank vinden via Sharepoint. Het is een besloten groep waarvoor u toegang aan kunt vragen.

Meer informatie

Lees ook

28-06-2022
Tankputoefening als tafelmodel

René de Bie, adviseur brandveiligheid milieu, en Patrick van Delft, medewerker vakbekwaamheid bij de industriële brandweerpost, bouwden een schaalmodel 1:100 van een industrielocatie met tankput, diverse opslagtanks, tankcontainers, leidingen en een laaddok voor vrachtwagens.

28-06-2022
Ron Bouwman ‘terug op het honk’ bij LEC IV

Sinds 1 mei jl. geeft Ron leiding aan de afdeling Industriële veiligheid van de VRR en is hij opnieuw programmamanager van het LEC IV. “Want de industrie is de mooiste wereld om in te werken en er liggen meer dan genoeg nieuwe uitdagingen.”

28-06-2022
Onderzoek cyberveiligheid industrie Oost-Nederland

Onderzoek cyberveiligheid industrie Oost-Nederland

27-06-2022
Werkbezoek batterijveiligheid Verenigde Staten

Tijdens hun werkbezoek aan de Verenigde Staten namen Nils Rosmuller, lector Energie- en transportveiligheid bij NIPV en Tom Hessels, onderzoeker NIPV, kennis van de ontwikkelingen op het gebied van energieopslagsystemen in Seattle en omgeving.

27-06-2022
LEC IV cursus MBA goed ontvangen

LEC IV cursus MBA goed ontvangen

27-06-2022
Werkbezoek Community of Practice Batterypacks aan ElaadNL

Begin juni bracht de Community of Practice Batterypacks een bezoek aan het nieuwe testlab voor het laden van elektrische voertuigen van ElaadNL.

16-05-2022
Commentaarronde nieuwe PGS 37: veel feedback

Commentaarronde nieuwe PGS 37: veel feedback

16-05-2022
Tankputbrandbestrijding met afstandsbediening

Tankputbrandbestrijding met afstandsbediening