Oefeninspiratie

Nieuwsbrief Netcentrisch werken, december 2022

Netcentrisch werken leent zich voor tal van leuke en inspirerende oefeningen. Oefeningen waarbij een gezamenlijk beeld leidt tot herkennen en oplossen van gezamenlijke knelpunten waarbij rekening wordt gehouden met uiteenlopende belangen. Maar waar vindt u de tijd om een leuke oefening te ontwerpen en uit te werken? Wat als anderen al hele leuke oefeningen hebben bedacht en uitgevoerd die ook prima in uw organisatie passen? En als u zelf een leuke oefening hebt verzonnen die bovendien erg in de smaak viel bij de deelnemers, dan is het toch heel leuk als anderen uw oefening overnemen? Hiervoor is de oefeninspiratiebank opgezet.

De oefeninspiratiebank is een online platform waar u oefeningen kunt vinden en delen. Een soort Pinterest voor oefeningen. U vindt hier niet complete draaiboeken, maar wel goede ideeën die al zijn uitgeprobeerd en bleken te werken. U vindt er ook contactgegevens waar u meer informatie kunt vragen over de oefening, zodat u er zelf mee aan de slag kunt. De oefeninspiratiebank is ontstaan om organisaties meer van elkaar te laten leren en om kennis over netcentrisch werken te delen.

De oefeninspiratiebank is nog jong en kan nog veel meer bijdragen gebruiken. Daarom meteen een oproep om uw mooiste, beste oefeningen te delen, zodat anderen er ook van kunnen profiteren. Alleen met elkaar houden we de oefeninspiratiebank interessant en actueel. U kunt de oefeninspiratiebank vinden via Sharepoint. Het is een besloten groep waarvoor u toegang aan kunt vragen.

Meer informatie

Lees ook

09-10-2021
Veiligheidsregio’s gezocht voor traineeship Omgevingsveiligheid

Veiligheidsregio’s gezocht voor traineeship Omgevingsveiligheid Nieuws van het LEC Industriële Veiligheid, oktober 2023

15-09-2021
Blog: Elektrificatie in de bouw: veiligheidsgevolgen op de bouwplaats en directe omgeving

“De elektrificatie van materieel vereist meer aandacht voor de veiligheidsaspecten van de energievoorziening op bouwlocaties”, blogt lector Energie- en transportveiligheid Nils Rosmuller.

30-08-2021
Blog: De veiligheid van innovaties: kans- versus gevolgbenadering

Blog: De veiligheid van innovaties: kans- versus gevolgbenadering

28-07-2021
Blog: 31 ton loodaccu’s of toch die ene li-ion accu

“Lithium-ion accu’s vragen een bijzondere aanpak van brandbestrijding. Door de thermal runaway is langdurige koeling of onderdompeling van deze accu’s noodzakelijk”, bloggen lector Nils Rosmuller en onderzoeker Tom Hessels.

08-04-2021
Blog: Veiligheid als RES(t)post

“Hoewel de energietransitie ook in de Regionale Energiestrategieën (RES’en) op stoom komt, is de veiligheid nog niet veel meer dan een nachtkaars, soms een waakvlammetje”, blogt lector Energie- en transportveiligheid Nils Rosmuller.

17-02-2021
Blog: De innovatieagenda voor de brandweer: 5 T’s als stip op de horizon

“De innovatieagenda voor de brandweer moet gebaseerd zijn op 5 T’s: té gevaarlijk, té ingewikkeld, té groot, té heftig en té vies”, blogt lector Brandweerkunde Ricardo Weewer.

12-02-2021
Blog: Eén klein incident, met vier grote lessen

Blog: Eén klein incident, met vier grote lessen