Oefeninspiratie

Nieuwsbrief Netcentrisch werken, december 2022

Netcentrisch werken leent zich voor tal van leuke en inspirerende oefeningen. Oefeningen waarbij een gezamenlijk beeld leidt tot herkennen en oplossen van gezamenlijke knelpunten waarbij rekening wordt gehouden met uiteenlopende belangen. Maar waar vindt u de tijd om een leuke oefening te ontwerpen en uit te werken? Wat als anderen al hele leuke oefeningen hebben bedacht en uitgevoerd die ook prima in uw organisatie passen? En als u zelf een leuke oefening hebt verzonnen die bovendien erg in de smaak viel bij de deelnemers, dan is het toch heel leuk als anderen uw oefening overnemen? Hiervoor is de oefeninspiratiebank opgezet.

De oefeninspiratiebank is een online platform waar u oefeningen kunt vinden en delen. Een soort Pinterest voor oefeningen. U vindt hier niet complete draaiboeken, maar wel goede ideeën die al zijn uitgeprobeerd en bleken te werken. U vindt er ook contactgegevens waar u meer informatie kunt vragen over de oefening, zodat u er zelf mee aan de slag kunt. De oefeninspiratiebank is ontstaan om organisaties meer van elkaar te laten leren en om kennis over netcentrisch werken te delen.

De oefeninspiratiebank is nog jong en kan nog veel meer bijdragen gebruiken. Daarom meteen een oproep om uw mooiste, beste oefeningen te delen, zodat anderen er ook van kunnen profiteren. Alleen met elkaar houden we de oefeninspiratiebank interessant en actueel. U kunt de oefeninspiratiebank vinden via Sharepoint. Het is een besloten groep waarvoor u toegang aan kunt vragen.

Meer informatie

Lees ook

16-05-2022
Leidraad ‘Management of Change’ transitie blusschuim

Onder auspiciën van het LEC Industriële Veiligheid (LEC IV) wordt momenteel een handreiking ‘Management of Change’ voor de schuimtransitie ontwikkeld.

31-03-2022
Het nieuwe logo: de kracht van eenvoud

What’s in a name? En hoe straal je met een merklogo uit wie je bent en wat je doet? Die vraag bracht het LEC Industriële Veiligheid in wording in contact met de ontwerpers van WebNL Creative Studio’s.

31-03-2022
Vijftien jaar LEC in een notendop

Van kwaliteitsimpuls tot gezaghebbend centraal kennisloket. Zo kan in een notendop de geschiedenis van het LEC IV worden samengevat.

31-03-2022
LEC IV: de eerste stappen op een nieuwe weg

Het LEC IV is een feit en richt zijn focus nu op het inhoud geven van zijn nieuwe koers in het domein industriële veiligheid.

09-12-2021
Blog: Veiligheid als ontwerpvariabele in plaats van RES of restpost bij regionale energiestrategieen

“Veiligheid kan als ontwerpvariabele de energietransitie faciliteren in plaats van belemmeren”, blogt lector Energie- en transportveiligheid Nils Rosmuller.