Ed Oomes spreker op netwerkdag LEC IV 9 november

Nieuws van het LEC Industriële Veiligheid, september 2023

Noteer de datum alvast in uw agenda: 9 november. Dan vindt op het NIPV weer de halfjaarlijkse Netwerkdag van het LEC IV plaats. Het centrale thema is: ‘risicobeheersing in een veranderende wereld als gevolg van transities en nieuwe wetgeving’.

Nieuwe risico’s en gevaren doemen op door grote maatschappelijke veranderingen, waaronder de energietransitie. Die energietransitie zal de komende jaren ook in het industriële landschap grote effecten hebben, zoals grootschalige opslag van duurzaam opgewekte stroom, de aanleg van waterstofnetwerken en productie, transport en opslag van ammoniak. Uitdagingen volop voor de veiligheidsregio’s. Hoe gaan zij om met onzekerheden en veiligheidsdilemma’s in de snel veranderende samenleving?

Het programma voor de netwerkdag is inmiddels gereed. In de ochtend zal, naast het gebruikelijke ‘rondje langs de regio’s, Ed Oomes een presentatie geven over ‘omdenken’ in een veranderende maatschappij met nieuwe risico’s. Ed is manager Operational Resilience bij Schiphol. Met zijn kennis van rampen en crises en zijn frisse kijk op het omgaan met risico’s, mogen de deelnemers een pakkend verhaal verwachten. In de middag staan vier workshops gepland, over achtereenvolgens: veiligheid op spoorwegemplacementen, een opfriscursus Omgevingswet, certificeren en testen van blusinstallaties en advisering in de energietransitie.

Na de netwerkborrel wordt een opfrismoment LBR-methodiek verzorgd voor Brzo-inspecteurs. Dit wordt gecombineerd met een maaltijd.

De Netwerkdag is bestemd voor toezichthouders, vergunningverleners, juristen en leidinggevenden industriële veiligheid van de veiligheidsregio’s en andere inspectiepartners.

Tot ziens op 9 november! Binnenkort opent de inschrijving voor de netwerkdag.

Logo LEC-IV Landelijk Expertise Centrum Industriële Veiligheid

Lees ook

27-06-2022
Werkbezoek batterijveiligheid Verenigde Staten

Tijdens hun werkbezoek aan de Verenigde Staten namen Nils Rosmuller, lector Energie- en transportveiligheid bij NIPV en Tom Hessels, onderzoeker NIPV, kennis van de ontwikkelingen op het gebied van energieopslagsystemen in Seattle en omgeving.

27-06-2022
LEC IV cursus MBA goed ontvangen

LEC IV cursus MBA goed ontvangen

27-06-2022
Werkbezoek Community of Practice Batterypacks aan ElaadNL

Begin juni bracht de Community of Practice Batterypacks een bezoek aan het nieuwe testlab voor het laden van elektrische voertuigen van ElaadNL.

16-05-2022
Commentaarronde nieuwe PGS 37: veel feedback

Commentaarronde nieuwe PGS 37: veel feedback

16-05-2022
Tankputbrandbestrijding met afstandsbediening

Tankputbrandbestrijding met afstandsbediening

16-05-2022
Leidraad ‘Management of Change’ transitie blusschuim

Onder auspiciën van het LEC Industriële Veiligheid (LEC IV) wordt momenteel een handreiking ‘Management of Change’ voor de schuimtransitie ontwikkeld.

31-03-2022
Het nieuwe logo: de kracht van eenvoud

What’s in a name? En hoe straal je met een merklogo uit wie je bent en wat je doet? Die vraag bracht het LEC Industriële Veiligheid in wording in contact met de ontwerpers van WebNL Creative Studio’s.

31-03-2022
Vijftien jaar LEC in een notendop

Van kwaliteitsimpuls tot gezaghebbend centraal kennisloket. Zo kan in een notendop de geschiedenis van het LEC IV worden samengevat.