Positionpaper Informatievoorziening

September 2022

De Raad Commandanten en Directeuren Veiligheidsregio’s (RCDV) heeft vlak voor de zomer drie themasessies gehouden om goede input te leveren voor de contourennota die de minister eind dit jaar naar de Tweede Kamer wil sturen ten behoeve van de evaluatie Wet veiligheidsregio’s. 

Naast het versterken van crisisbeheersing en brandweerzorg stond ook Informatievoorziening als derde thema centraal. Het Programma Overleg Informatievoorziening (POI) leverde voor deze themasessie input in de vorm van een Position paper IV. Hierin staan ambities en doelen verwoord voor de komende jaren. Het is dus geen eindproduct, maar gebruikt voor het voeren van het gesprek over informatievoorziening (er wordt zelfs gesproken over IV als één van de primaire processen).  

Lees ook

16-05-2022
Leidraad ‘Management of Change’ transitie blusschuim

Onder auspiciën van het LEC Industriële Veiligheid (LEC IV) wordt momenteel een handreiking ‘Management of Change’ voor de schuimtransitie ontwikkeld.

31-03-2022
Het nieuwe logo: de kracht van eenvoud

What’s in a name? En hoe straal je met een merklogo uit wie je bent en wat je doet? Die vraag bracht het LEC Industriële Veiligheid in wording in contact met de ontwerpers van WebNL Creative Studio’s.

31-03-2022
Vijftien jaar LEC in een notendop

Van kwaliteitsimpuls tot gezaghebbend centraal kennisloket. Zo kan in een notendop de geschiedenis van het LEC IV worden samengevat.

31-03-2022
LEC IV: de eerste stappen op een nieuwe weg

Het LEC IV is een feit en richt zijn focus nu op het inhoud geven van zijn nieuwe koers in het domein industriële veiligheid.

09-12-2021
Blog: Veiligheid als ontwerpvariabele in plaats van RES of restpost bij regionale energiestrategieen

“Veiligheid kan als ontwerpvariabele de energietransitie faciliteren in plaats van belemmeren”, blogt lector Energie- en transportveiligheid Nils Rosmuller.