Positionpaper Informatievoorziening

September 2022

De Raad Commandanten en Directeuren Veiligheidsregio’s (RCDV) heeft vlak voor de zomer drie themasessies gehouden om goede input te leveren voor de contourennota die de minister eind dit jaar naar de Tweede Kamer wil sturen ten behoeve van de evaluatie Wet veiligheidsregio’s. 

Naast het versterken van crisisbeheersing en brandweerzorg stond ook Informatievoorziening als derde thema centraal. Het Programma Overleg Informatievoorziening (POI) leverde voor deze themasessie input in de vorm van een Position paper IV. Hierin staan ambities en doelen verwoord voor de komende jaren. Het is dus geen eindproduct, maar gebruikt voor het voeren van het gesprek over informatievoorziening (er wordt zelfs gesproken over IV als één van de primaire processen).  

Lees ook

09-10-2021
Veiligheidsregio’s gezocht voor traineeship Omgevingsveiligheid

Veiligheidsregio’s gezocht voor traineeship Omgevingsveiligheid Nieuws van het LEC Industriële Veiligheid, oktober 2023

15-09-2021
Blog: Elektrificatie in de bouw: veiligheidsgevolgen op de bouwplaats en directe omgeving

“De elektrificatie van materieel vereist meer aandacht voor de veiligheidsaspecten van de energievoorziening op bouwlocaties”, blogt lector Energie- en transportveiligheid Nils Rosmuller.

30-08-2021
Blog: De veiligheid van innovaties: kans- versus gevolgbenadering

Blog: De veiligheid van innovaties: kans- versus gevolgbenadering

28-07-2021
Blog: 31 ton loodaccu’s of toch die ene li-ion accu

“Lithium-ion accu’s vragen een bijzondere aanpak van brandbestrijding. Door de thermal runaway is langdurige koeling of onderdompeling van deze accu’s noodzakelijk”, bloggen lector Nils Rosmuller en onderzoeker Tom Hessels.

08-04-2021
Blog: Veiligheid als RES(t)post

“Hoewel de energietransitie ook in de Regionale Energiestrategieën (RES’en) op stoom komt, is de veiligheid nog niet veel meer dan een nachtkaars, soms een waakvlammetje”, blogt lector Energie- en transportveiligheid Nils Rosmuller.

17-02-2021
Blog: De innovatieagenda voor de brandweer: 5 T’s als stip op de horizon

“De innovatieagenda voor de brandweer moet gebaseerd zijn op 5 T’s: té gevaarlijk, té ingewikkeld, té groot, té heftig en té vies”, blogt lector Brandweerkunde Ricardo Weewer.

12-02-2021
Blog: Eén klein incident, met vier grote lessen

Blog: Eén klein incident, met vier grote lessen