Save the date(s) Netwerkdagen LEC IV 2022 en 2023

September 2022

Op donderdag 10 november as. vindt bij NIPV in Arnhem weer de halfjaarlijkse netwerkdag van het LEC IV plaats. Na een ontvangst met koffie en lekkers start het programma om half 10 met een eerste kennismaking met de nieuwe programmamanager van het LEC, Ron Bouwman. Hij maakt zijn debuut als dagvoorzitter en wordt geïnterviewd door Dina van der Aart over zijn carrière in de industriële veiligheid en zijn visie op de toekomst voor het LEC en het Netwerk IV.

Naast het traditionele ‘rondje langs de regio’s’ en de stand van zaken rond lopende projecten, zijn er in het ochtendprogramma een presentatie over opslagvoorzieningen voor lithiumhoudende energiedragers en een forumgesprek. In de middag worden drie workshops aangeboden over risicogericht adviseren bij een vergunningaanvraag, scenario’s voor ‘loading docks’ voor gevaarlijke stoffen en over de stoffenlijst. Uiteraard biedt het programma ook genoeg tijd om te netwerken met collega’s, waarvoor een netwerkdag ook is bedoeld.

In de agenda voor 2023

Noteer alvast de volgende data in het komend jaar:

Donderdag 9 maart                  – Netwerkdag LEC IV
Donderdag 25 mei                    – BRZO+ kennisdag
Donderdag 9 november          – Netwerkdag LEC IV

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en publicaties via de volgende kanalen:
www.leciv.nl
Twitter @LEC_IV
LinkedIn LEC Industriële Veiligheid
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ook

30-01-2023
Nieuwe leerstroom Industiële Veiligheid krijgt gestalte

Een belangrijk kenmerk van het nieuwe leerlandschap is dat de leerstromen voor de vakgebieden industriële veiligheid, brandveiligheid en ruimtelijke veiligheid modulair van opbouw zijn en beter aansluiten op het kennisniveau dat de cursisten (deels) al hebben.

30-01-2023
Lithiumhoudende energiedragers en blussystemen

De rol van de verzekeraar en ook de samenwerking tussen de verzekeraars en de brandweer wordt steeds belangrijker om de veiligheid rond energie-opslagsystemen (EOS) en batterij-opslagen te waarborgen.

30-01-2023
Jaarverslag LEC Industriële Veiligheid 2022: jaar van verbreding

De verbreding van Brzo-inrichtingen naar andere categorieën risicorelevante bedrijven en de voorbereiding op de invoering van de Omgevingswet bepaalde de agenda van het LEC in 2022 komen ruim aan bod.

30-01-2023
SIV’ers in de praktijk

Sophie Lang (Veiligheidsregio Zuid-Limburg): Passie voor industrie en veiligheid. Haar drive is bij te dragen aan een grotere industriële veiligheid; voor deze en toekomstige generaties.

13-12-2022
Voertuig Positie Service (VPS)

De VPS brengt alle voertuigposities van inzetbare eenheden van de veiligheidsregio’s bij elkaar op één plaats.

13-12-2022
Onderzoek Branden bij afvalbedrijven: vergunningen sluiten onvoldoende aan bij praktijk

Het scenario ‘brand in afvalstapel’ wordt in vergunningen niet als relevant scenario beschouwd, terwijl juist dit type branden met een grote omgevingsimpact het meest voorkomt in de branche.

13-12-2022
Webinar Scenarioboek Industriële Veiligheid

Op 1 december verzorgde het LEC IV een webinar om IV-specialisten in de veiligheidsregio’s wegwijs te maken in het nieuwe Scenarioboek Industriële Veiligheid.

13-12-2022
Staat van de Veiligheid 2021

Het LEC IV heeft voor de jaarlijkse kamerraportage de stand van zaken bedrijfsbrandweeraanwijzingen bij Brzo-bedrijven 2021 aangeleverd.

12-12-2022
LEC IV presenteert jaarplan met ambitie

Het LEC IV heeft zijn Jaarplan voor 2023 gepresenteerd; het eerste in de nieuwe huisstijl en is opgebouwd in vijf thematische pijlers: ‘netwerkbeheer’, ‘kennismanagement’, ‘beleidsontwikkeling’, ‘professionele uitvoering’ en ‘communicatie en profilering’. Een andere belangrijke activiteit komend jaar is de implementatie van de Handreiking incidentonderzoek in de industrie.