Save the date(s) Netwerkdagen LEC IV 2022 en 2023

September 2022

Op donderdag 10 november as. vindt bij NIPV in Arnhem weer de halfjaarlijkse netwerkdag van het LEC IV plaats. Na een ontvangst met koffie en lekkers start het programma om half 10 met een eerste kennismaking met de nieuwe programmamanager van het LEC, Ron Bouwman. Hij maakt zijn debuut als dagvoorzitter en wordt geïnterviewd door Dina van der Aart over zijn carrière in de industriële veiligheid en zijn visie op de toekomst voor het LEC en het Netwerk IV.

Naast het traditionele ‘rondje langs de regio’s’ en de stand van zaken rond lopende projecten, zijn er in het ochtendprogramma een presentatie over opslagvoorzieningen voor lithiumhoudende energiedragers en een forumgesprek. In de middag worden drie workshops aangeboden over risicogericht adviseren bij een vergunningaanvraag, scenario’s voor ‘loading docks’ voor gevaarlijke stoffen en over de stoffenlijst. Uiteraard biedt het programma ook genoeg tijd om te netwerken met collega’s, waarvoor een netwerkdag ook is bedoeld.

In de agenda voor 2023

Noteer alvast de volgende data in het komend jaar:

Donderdag 9 maart                  – Netwerkdag LEC IV
Donderdag 25 mei                    – BRZO+ kennisdag
Donderdag 9 november          – Netwerkdag LEC IV

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en publicaties via de volgende kanalen:
www.leciv.nl
Twitter @LEC_IV
LinkedIn LEC Industriële Veiligheid
Aanmelden nieuwsbrief

Lees ook

18-04-2023
Open training contactpersoon SIS en training in jouw regio

NIPV organiseert open trainingen voor (nieuwe) contactpersonen SIS en workshops en trainingen met SIS in jouw regio.

03-04-2023
Netwerkdag LEC Industriële Veiligheid 9 maart 2023 – Leren van incidenten

Incidentonderzoek was de rode draad tijdens deze dag in een volle Brauerszaal bij NIPV. Tevens presenteerde het LEC IV deze dag het kennisdocument ‘Leren van incidenten’: een kader voor de veiligheidsregio’s om incidentonderzoek procesmatig goed in te richten.

03-04-2023
Kennisdocument Incidentonderzoek Industriële Veiligheid gelanceerd

Dit kennisdocument is een kader waarmee de veiligheidsregio’s hun incidentonderzoek in het industriële domein kunnen inrichten.

03-04-2023
Krachtige brandweersamenwerking voor haven Antwerpen

Met het samenwerkingsinitiatief onderkennen de partners dat krachtenbundeling de veiligheid in de Antwerpse haven- en industriezone bevordert; zowel op het gebied van preventie als in de preparatie en respons bij incidenten.

03-04-2023
Drijvend Brzo-bedrijf in de Eemshaven: uitdagingen voor advies en toezicht

In september 2022 werd EemsEnergy Terminal B.V. in de Eemshaven in gebruik genomen: een drijvende LNG-terminal die extra aardgas in het Nederlandse gasnet brengt.

07-03-2023
MOC-handreiking blusschuimtransitie beschikbaar

Een belangrijk kenmerk van het nieuwe leerlandschap is dat de leerstromen voor de vakgebieden industriële veiligheid, brandveiligheid en ruimtelijke veiligheid modulair van opbouw zijn en beter aansluiten op het kennisniveau dat de cursisten (deels) al hebben.

30-01-2023
Wijziging ARIE-regeling: geen gevolgen voor veiligheidsregio’s

Heeft de wijziging van de ARIE-regeling gevolgen voor de aanwijzing van bedrijven om over een bedrijfsbrandweer te beschikken? Daar heerst in de uitvoeringspraktijk wat onduidelijkheid over, daarom een kort toelichting.

30-01-2023
Nieuwe leerstroom Industiële Veiligheid krijgt gestalte

Een belangrijk kenmerk van het nieuwe leerlandschap is dat de leerstromen voor de vakgebieden industriële veiligheid, brandveiligheid en ruimtelijke veiligheid modulair van opbouw zijn en beter aansluiten op het kennisniveau dat de cursisten (deels) al hebben.

30-01-2023
Netwerkdag LEC IV 9 maart: Incidentonderzoek en MOC-handreiking blusschuimtransitie

Deze dag staat in het teken van incidentonderzoek in het domein industriële veiligheid. In de in de middag zal het thema verder worden uitgediept in een workshop, waar een casus incidentonderzoek wordt behandeld.