Netwerkdag Industriële Veiligheid: Risicogericht adviseren

Oktober 2022

De aanstaande Netwerkdag Industriële Veiligheid op 10 november staat in het teken van ‘risicogericht adviseren’. Op het programma staan onder andere het gebruikelijke rondje langs activiteiten in de regio’s, nieuws over de voortgang van lopende projecten en een presentatie over de PGS 37-2 voor opslagvoorzieningen voor lithium-ion houdende energiedragers. Daarnaast worden de deelnemers in een forumdiscussie met experts bijgepraat over de impact die de aanstaande Omgevingswet heeft op risicogericht adviseren en op aanwijstrajecten voor bedrijfsbrandweerplicht.

Bekijk het event en het progamma.

De netwerkdag is bedoeld voor toezichthouders, vergunningverleners, adviseurs, beleidsmedewerkers, juristen en leidinggevenden industriële veiligheid van de veiligheidsregio’s. U kunt zich via deze link aanmelden om de netwerkdag bij te wonen. U ontvangt uiterlijk een week voor aanvang een bevestiging met meer informatie.

Lees ook

09-10-2021
Veiligheidsregio’s gezocht voor traineeship Omgevingsveiligheid

Veiligheidsregio’s gezocht voor traineeship Omgevingsveiligheid Nieuws van het LEC Industriële Veiligheid, oktober 2023

15-09-2021
Blog: Elektrificatie in de bouw: veiligheidsgevolgen op de bouwplaats en directe omgeving

“De elektrificatie van materieel vereist meer aandacht voor de veiligheidsaspecten van de energievoorziening op bouwlocaties”, blogt lector Energie- en transportveiligheid Nils Rosmuller.

30-08-2021
Blog: De veiligheid van innovaties: kans- versus gevolgbenadering

Blog: De veiligheid van innovaties: kans- versus gevolgbenadering

28-07-2021
Blog: 31 ton loodaccu’s of toch die ene li-ion accu

“Lithium-ion accu’s vragen een bijzondere aanpak van brandbestrijding. Door de thermal runaway is langdurige koeling of onderdompeling van deze accu’s noodzakelijk”, bloggen lector Nils Rosmuller en onderzoeker Tom Hessels.

08-04-2021
Blog: Veiligheid als RES(t)post

“Hoewel de energietransitie ook in de Regionale Energiestrategieën (RES’en) op stoom komt, is de veiligheid nog niet veel meer dan een nachtkaars, soms een waakvlammetje”, blogt lector Energie- en transportveiligheid Nils Rosmuller.

17-02-2021
Blog: De innovatieagenda voor de brandweer: 5 T’s als stip op de horizon

“De innovatieagenda voor de brandweer moet gebaseerd zijn op 5 T’s: té gevaarlijk, té ingewikkeld, té groot, té heftig en té vies”, blogt lector Brandweerkunde Ricardo Weewer.

12-02-2021
Blog: Eén klein incident, met vier grote lessen

Blog: Eén klein incident, met vier grote lessen