Veiligheidsregio’s gezocht voor traineeship Omgevingsveiligheid

Nieuws van het LEC Industriële Veiligheid, oktober 2023

De veiligheidsregio’s starten in september 2024 met een uniek tweejarig landelijk traineeprogramma Omgevingsveiligheid waar 8 tot 12 trainees aan kunnen deelnemen. Met dit programma willen de veiligheidsregio’s recent afgestudeerde HBO-ers of WO-ers kennis laten maken met het vakgebied omgevingsveiligheid en de veiligheidsregio. De trainees worden in twee jaar opgeleid tot de Specialist Industriële Veiligheid of Specialist Ruimtelijke Veiligheid van de toekomst.

Opzet

Het traineeship duurt twee jaar en richt zich van werving en selectie van de trainees tot aan begeleiding in de algemene ontwikkeling. Hiervoor wordt een intensief landelijk programma opgezet in samenwerking met het NIPV en veiligheidsregio’s. Na afloop zijn de trainees in staat om binnen korte tijd de proeven Specialist Ruimtelijke Veiligheid of Industriële Veiligheid (zoals vastgelegd in het kwalificatiedossier) af te leggen.

Doelgroep

Doelgroep zijn personen met

  • maximaal enkele jaren werkervaring
  • een afgeronde (technische) studie
  • interesse voor de technologische omgeving.

Investering en coördinatie

Het traineeship wordt ontwikkeld door het LEC Industriële Veiligheid in samenwerking met het NIPV en het netwerk Industriële Veiligheid. De trainees worden landelijk geworven en treden vanaf 1 september 2024 bij een passende veiligheidsregio tijdelijk in dienst en worden ingeschaald in schaal 8 of 9. Daarnaast dragen de deelnemende veiligheidsregio’s bij aan de coördinatie en uitvoering van het traineeprogramma door middel van een bijdrage van maximaal € 25.000 (bij 8 deelnemers). De veiligheidsregio’s worden ontzorgd door centrale coördinatie en uitvoering van het traineeprogramma.

Werving en selectie

Begin 2024 start de centrale wervingscampagne. De selectie zal plaatsvinden in afstemming met de deelnemende veiligheidsregio’s.

Interesse of vragen?

Meer informatie vindt u in de flyer. Heeft u interesse om deel te nemen of heeft u nog inhoudelijke vragen? Stuur dan een mail naar het LEC Industriële Veiligheid of neem contact op met Henk van Wetten van het LEC IV.