Dagelijks vinden er honderdduizenden transportbewegingen in Nederland plaats. Een groot deel daarvan betreft vervoer van personen en goederen over de weg. Daarnaast betreft het ook transport via het spoor, water en buisleidingen.

Nederland is een dichtbevolkt land met grote ambities op het gebied van economie en welvaart voor de bevolking. Niet alleen moet er geld verdiend worden met productie, verkeer en vervoer en dienstverlening, maar ook dient de kwaliteit van de leefomgeving van de burgers van hoog niveau te zijn.

Verkeer en vervoer zijn afgeleiden van welvaart, maar tegelijkertijd ook activiteiten die de kwaliteit van de leefomgeving onder druk zetten. Welke risico’s lopen gebruikers en omwonenden van transportroutes van gevaarlijke stoffen? En op welke wijze kunnen hulpdiensten optreden bij incidenten? Zeker ook met de veranderingen van vervoerstromen als gevolg van de energietransitie, zoals waterstof en ammoniak is het doorgronden van de gevolgen ervan voor de (omgevings)veiligheid, risicobeheersing en incidentbestrijding cruciaal.

Het is van groot belang dat het transport van mensen en goederen veilig verloopt en áls er zich incidenten voordoen, deze snel en veilig worden bestreden. 



Gele Kaart Gasunie (OEC_4-08 versie 14)

De Gele Kaart beschrijft de veilige afstanden bij (mogelijk) falen van een Gasunie-leiding of leiding van derden onder beheer van de Gasunie. De Gele Kaart is op te vragen door hulpverleners bij de Gasunie.


Heeft u een vraag over dit onderwerp?

Neem contact met ons op via dit formulier. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor correspondentiedoeleinden.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.