Open training contactpersoon SIS en training in jouw regio

Training-multi

Nieuwsbrief SIS, april 2023

Ook dit jaar organiseren wij weer open trainingen voor (nieuwe) contactpersonen SIS. Dit keer op dinsdag 19 september en donderdag 26 oktober.

Bij een inzet van SIS vervult de contactpersoon SIS een cruciale rol. Hij of zij is hét aanspreekpunt voor zowel de algemeen commandant bevolkingszorg als de teamleider SIS. Maar wat wordt er precies van een contactpersoon SIS verwacht? Dit – en meer – komt aan bod in de training Contactpersoon SIS.

Je krijgt inzicht in de incidenttypes waarbij SIS ingezet kan worden en in de samenwerking tussen de veiligheidsregio en de landelijke voorziening SIS. Je oefent met casuïstiek en leert van ervaringen van collega’s. Vanzelfsprekend is er ook volop gelegenheid voor vragen.

De training is bedoeld voor crisisfunctionarissen in de veiligheidsregio die bij een inzet van SIS de rol van contactpersoon SIS vervullen of deze in de toekomst gaan vervullen. De training is ook interessant voor officieren van dienst Bevolkingszorg en algemeen commandanten Bevolkingszorg. Zij vervullen immers een rol bij de activering en/of afschaling van SIS. Dit kunnen functionarissen zijn die nieuwe zijn in hun rol, maar ook functionarissen die hun kennis weer willen opfrissen. De training is gratis. Je kunt je aanmelden door te mailen naar SIS@nipv.nl. Schrijf je snel in want vol = vol.

Training in jouw regio

Naast open trainingen SIS verzorgt NIPV ook workshops en trainingen met SIS bij jou in de regio. Bij een workshop of een training kan gericht een programma worden samengesteld om de kennis en kunde van een specifieke doelgroep of crisisfunctionarissen weer op te frissen. Dit kan kort in een uur of juist wat uitgebreider in een dagdeel, volledig digitaal of op locatie.

Ook interesse om bij jou in de regio een workshop of training te laten verzorgen? Neem contact op met het programmateam SIS.

Contact programmateam SIS

Lees ook

09-10-2021
Veiligheidsregio’s gezocht voor traineeship Omgevingsveiligheid

Veiligheidsregio’s gezocht voor traineeship Omgevingsveiligheid Nieuws van het LEC Industriële Veiligheid, oktober 2023

15-09-2021
Blog: Elektrificatie in de bouw: veiligheidsgevolgen op de bouwplaats en directe omgeving

“De elektrificatie van materieel vereist meer aandacht voor de veiligheidsaspecten van de energievoorziening op bouwlocaties”, blogt lector Energie- en transportveiligheid Nils Rosmuller.

30-08-2021
Blog: De veiligheid van innovaties: kans- versus gevolgbenadering

Blog: De veiligheid van innovaties: kans- versus gevolgbenadering

28-07-2021
Blog: 31 ton loodaccu’s of toch die ene li-ion accu

“Lithium-ion accu’s vragen een bijzondere aanpak van brandbestrijding. Door de thermal runaway is langdurige koeling of onderdompeling van deze accu’s noodzakelijk”, bloggen lector Nils Rosmuller en onderzoeker Tom Hessels.

08-04-2021
Blog: Veiligheid als RES(t)post

“Hoewel de energietransitie ook in de Regionale Energiestrategieën (RES’en) op stoom komt, is de veiligheid nog niet veel meer dan een nachtkaars, soms een waakvlammetje”, blogt lector Energie- en transportveiligheid Nils Rosmuller.

17-02-2021
Blog: De innovatieagenda voor de brandweer: 5 T’s als stip op de horizon

“De innovatieagenda voor de brandweer moet gebaseerd zijn op 5 T’s: té gevaarlijk, té ingewikkeld, té groot, té heftig en té vies”, blogt lector Brandweerkunde Ricardo Weewer.

12-02-2021
Blog: Eén klein incident, met vier grote lessen

Blog: Eén klein incident, met vier grote lessen