Omgevingsrecht

Omgevingsrecht is een verzamelnaam voor alle wet- en regelgeving over de fysieke leefomgeving, de omgeving waarin gewoond, gewerkt en gerecreëerd wordt.

Deze pagina geeft een overzicht van inzichten, documenten, tools en websites die voor veiligheidsregio’s het meest van belang zijn om voorbereid te zijn op de Omgevingswet. Dit al dan niet in samenhang met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen en de Wet vergunningverlening toezicht en handhaving.

De samenleving staat voor grote uitdagingen op het gebied van gezondheid, wonen en werken. Denk aan de energietransitie, klimaatadaptatie, het bereikbaar houden van steden, de grote woningvraag en duurzaam omgaan met afval. De Omgevingswet die naar verwachting in werking treedt op 1 januari 2023 geeft de mogelijkheid om de ontwikkelingen integraal en gebiedsgericht op te pakken en uit te werken. De Omgevingswet, in samenhang met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen en de Wet vergunningverlening toezicht en handhaving, heeft een andere manier van werken en denken nodig. De veiligheidsregio moet meer risicogericht werken.

Heeft u een vraag over dit onderwerp?

Neem contact op met ons via dit formulier. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor correspondentiedoeleinden.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Toestemming
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.