Versnellingsplan Informatieveiligheid

Onder de vlag van het Versnellingsplan Informatieveiligheid werken veiligheidsregio’s gezamenlijk aan het verbeteren van de beveiliging van alle gegevens die zij verzamelen. Per 1 januari 2023 moeten zij voldoen aan de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO). NIPV ondersteunt de veiligheidsregio’s bij de implementatie van de BIO.


Organisaties staan in deze tijd voor een grote uitdaging om te voldoen aan alle normen en regels die van toepassing zijn. De implementatie van de BIO is daar één van. De verantwoordelijkheid ligt bij de veiligheidsregio’s. NIPV coördineert de collectieve voortgang door veiligheidsregio’s te ondersteunen bij de implementatie van de BIO. Dat doen we door kennis te bundelen en beschikbaar te stellen en door samenwerking te faciliteren.

Ondersteuning bij implementatie BIO

Veiligheidsregio’s zijn verantwoordelijk voor de implementatie van de BIO. NIPV coördineert de collectieve voortgang en faciliteert de benodigde kennis, zoals ondersteunend materiaal voor bewustwordingsprogramma’s.

Ga naar website Digitale Overheid

Samenwerking faciliteren

In de besloten samenwerkingsruimte vindt u handleidingen, voorbeelden van andere regio’s en kunt u samenwerken aan documenten. Heeft u nog geen toegang, dan kunt u die direct aanvragen via de link naar de samenwerkingsruimte.

Digitale samenwerkingsruimte

Kennisdelen stimuleren

NIPV organiseert 6x per jaar inhoudelijke workshops voor medewerkers van veiligheidsregio’s die zich bezighouden met informatieveiligheid en de invoering van de BIO. Misschien wilt u wel een best practice uit uw eigen organisatie delen?

Aanmelden voor workshops

Samenwerken aan digitale weerbaarheid

In Nederland kennen we een groot stelsel van organisaties die samen werken aan digitale weerbaarheid. NIPV en veiligheidsregio’s zijn hier onderdeel van en samen werken we continu aan een goede informatiepositie. We bewegen mee met actuele ontwikkelingen en voeren zelf soms ook onderzoek uit op dit gebied.

Lees meer over digitale weerbaarheid

Heeft u een vraag over dit onderwerp?

Neem contact met ons op via dit formulier. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor correspondentiedoeleinden.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.