Standaard vrijstelling aanvragen – Brandweerduiker

Voor het aanvragen van een standaard vrijstelling voor de functie van Brandweerduiker volgt u onderstaande uitleg en instructies.

Aangezien wij kopie├źn vragen van bijvoorbeeld diploma’s, is het helaas nog niet mogelijk om online een vrijstelling aan te vragen.


Uitleg

Met het persoonscertificaat Duikarbeid WOD-D scope A2, het diploma Brandweerduiker behalen.

U heeft het persoonscertificaat Duikarbeid WOD-D scope A2 behaald en wilt het diploma Brandweerduiker behalen. U kunt dan vrijstelling aanvragen met uw persoonscertificaat Duikarbeid WOD-D scope A2 met het formulier Vrijstelling diploma Brandweerduiker voor de volgende proeveonderdelen:

Vrijstellingen

  • opleidingsportfolio WOD-D: duiklogboek (onder geconditioneerde omstandigheden) en toetskaart brandweerduiker zwembad/duiktoren [1]
  • theorie-examen WOD-D scope A2
  • praktijkexamen WOD-D scope A2 (duiktoren).

Af te leggen proeveonderdelen

De volgende proeveonderdelen moet u dan nog afleggen van de toetswijzer Brandweerduiker A2 (SCUBA) ingangsdatum 01-10-2018 om het diploma Brandweerduiker te behalen:

  • opleidingsportfolio WOD-D: duiklogboek (buitenwater) en toetskaart brandweerduiker
  • buitenwater
  • geslotenvragentoets brandweerduiker brandweer specifiek
  • praktijksimulatie in buitenwater (WOD-D en brandweer specifiek).

Samengevat in een schema ziet dit er zo uit:


Hoe vraag ik de vrijstelling aan?

Uw werkgever, korps of regio dient de vrijstellingsaanvragen in.

De aanmelding voor het proeveonderdeel opleidingsportfolio WOD-D duiklogboek (buitenwater) en toetskaart brandweerduiker buitenwater, de geslotenvragentoets brandweerduiker brandweer specifiek en de praktijksimulatie in buitenwater (WOD-D en brandweer specifiek) loopt via de organisator (erkend opleider).

Hij meldt u aan voor het proeveonderdeel.

In de toetswijzer Brandweerduiker A2 (SCUBA) kunt u de inhoud van de proeveonderdelen nalezen. De toetswijzer kunt u downloaden op mijnNIPVexamens.


Wat zijn de kosten voor de vrijstelling?

Volgt.