Bij NIPV werken we met flexibele leerroutes voor onze reguliere opleidingen. Door het flexibel leren kunt u tijd- en plaatsonafhankelijk leren. Dat betekent ook starten wanneer u wilt. Dit is niet afhankelijk van de groepsgrootte. U bent verantwoordelijk voor uw eigen leerproces en u heeft ruimte voor eigen leerdoelen en verdieping. De opleiding geeft een duidelijke basis om u voor te bereiden op uw rol als beginnend beroepsoefenaar.
Tijdens de leerroute combineren we face-to-facemomenten met e-componenten en maakt u opdrachten die u vaak ook in uw eigen regio kunt doen. Hoe de leerroute is opgebouwd, is afhankelijk van uw achtergrond en ervaring. Dit wordt bepaald naar aanleiding van een telefonische intake nadat u zich heeft aangemeld.
Voor wie is deze opleiding bedoeld?
De opleiding HIN is bedoeld voor personen die aangesteld zijn als HIN in GHOR/veiligheidsregio.
Wat leert u?
De opleiding bestaat uit 4 blokken:
Blok 1: GHOR-introductie
U wordt wegwijs gemaakt in de wereld van de GHOR. U leert laagdrempelig de GHOR-organisaties en haar processen kennen (e- modules, webcolleges, werkopdrachten en een keuze voor een contactmoment).
Blok 2: De GHOR-organisatie
Hierin komen de processen van de GHOR aan bod. U maakt kennis met de GHOR in crisisbeheersing en rampenbestrijding, zowel in de voorbereiding als ten tijde van een crisis (e-modules, kennistoetsing en een digitaal kaartspel).
Blok 3: De GHOR in actie
Ter voorbereiding op uw rol gaat u werkwijzen, procedures en vaardigheden leren. Deze vaardigheden heeft u nodig voor het uitvoeren uw rol en dragen bij aan een gestructureerde inzet (e-modules, opdrachten en een contactmoment).
Blok 4: Uw rol in actie
In uw rol als HIN gaat u specifieke HIN-competenties, (kern)taken en vaardigheden toepassen (e-modules, opdrachten en twee contactmomenten).
Programma
Blok 1: bestaat uit e-modules, webcolleges, werkplek opdrachten en een eventuele terugkomdag.
Thema’s:
- Introductie GHOR
- Partners GHOR
- GHOR en veiligheidsregio.
Blok 2: bestaat uit e-modules, kennistoetsen en een kaartspel.
Thema’s:
- Crisistypen
- GHOR-processen: multi, acuut en publieke gezondheidszorg.
Blok 3: bestaat uit e-modules, simulaties, opdrachten en contactmoment. Thema’s:
- BOB
- Scenariodenken
- Risicoanalyse
- Competentiemodules.
Blok 4: bestaat uit e-modules, opdrachten en twee contactmomenten. Thema’s:
- Rol en positie HIN
- Informatiemanagement (basis en verdieping LCMS)
- Opstellen en presenteren geneeskundig beeld
- Oefenen in jouw ondersteunende en adviserende rol naar de ACGZ.
Studiewijze
U kunt onafhankelijk van plaats en tijd leren in de leerroute. Daarbij maakt u gebruik van de digitale leeromgeving met e-modules, werkplekopdrachten en contactmomenten (face-to-face en/of online). De opleiding sluit u af met een examen.
Planning en belangrijke data
Voor de contactmomenten hebben wij standaard 4 momenten (blokken). U kunt dan in volgorde van de leerroute deelnemen. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij een van de vier blokken. In deze reeks zult u dan alle contactmomenten die u moet volgen in uw leerroute hebben. Mocht u niet alle data uit bijvoorbeeld blok 1 kunnen, dan kunt u in overleg met ons kijken naar de mogelijkheden voor het volgen van een online moment of naar andere mogelijkheden. Voor de contactmomenten 2 en 3 ‘In uw rol als HIN’ heeft u een account nodig voor zowel de oefenomgeving LCMS als LCMS-GZ. Dit kunt u regelen via uw eigen veiligheidsregio en/of OTO-functionaris.
Data 2023
Groep 1: start 20 januari 2023 = VOL.
Groep 2: 14 april, 12 mei, 24 mei, 7 juni en 29 juni.
Groep 3: 8 september, 22 september, 6 oktober, 30 oktober en 17 november.
Groep 4: 10 november, 29 november, 15 december, 12 januari 2024 en 2 februari 2024.
Maatwerk of incompany
Deze opleiding wordt als open inschrijving aangeboden, maar kan ook incompany bij u in de regio worden verzorgd.
Exameninformatie
U sluit de opleiding af met een examen in de vorm van een eindgesprek. Als u dit met goed gevolg aflegt, ontvangt u het diploma Hoofd informatie geneeskundige zorg van NIPV.