Hoe ervaar jij je vak als HOvD, OvD of AGS? 

26 april 2024

Werk jij als (hoofd)officier van dienst (HOvD/OvD) of als adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) bij de brandweer? Hoe ervaar jij je vak? Het NIPV doet de komende tijd onderzoek naar de werkbeleving van brandweerofficieren! Wij zijn benieuwd naar jouw beleving!  

Hoe werkt het voor jou als brandweerofficier? 

Als brandweerofficier ben je een belangrijke schakel in de brandweerorganisatie. Je zit met het ene been in je repressieve functie: je geeft bijvoorbeeld als (H)OvD leiding aan een incident of je treedt op als AGS. Met je andere been zit je in je beheersmatige functie, zoals bijvoorbeeld leidinggevende, clustercommandant, adviseur risicobeheersing, operationele voorbereider of beleidsmaker. Of je bent vrijwilliger, waarbij je jouw taken als brandweerofficier combineert met een andere hoofdbaan binnen of buiten de veiligheidsregio. Hoe ervaar jij je brandweervak? 

Doe mee aan een online groepsgesprek 

Het NIPV doet de komende tijd onderzoek naar de werkbeleving van brandweerofficieren en daarvoor hebben wij jou nodig! Wij nodigen alle brandweerofficieren in Nederland graag uit om deel te nemen aan één van onze online groepsgesprekken. Je gaat met je collega-officieren en ons in gesprek over jouw beleving van het brandweervak. Bijvoorbeeld:  

  • Wat maakt het brandweerwerk voor jou betekenisvol? 
  • Welke knelpunten ervaar je in je werk en hoe ga je hiermee om?  
  • Hoe zie jij de toekomst als brandweerofficier voor je? 

De online gesprekken zijn in mei en juni  

De online gesprekken duren ongeveer 1,5 uur. Ze vinden plaats op: 

  • Di 21 mei 16:00 – 17:30 uur  
  • Wo 29 mei 20:00 – 21:30 uur  
  • Ma 03 juni 16:00 – 17:30 uur  
  • Wo 12 juni 16:00 – 16:30 uur  
  • Wo 12 juni 20:00 – 21:30 uur    

Tip: kun je op géén van deze datums, maar wil je wel deelnemen aan het onderzoek? Meld je toch aan en geef dit aan. Dan proberen wij een alternatief te vinden! 

Aanmelden

Meld je aan voor de groepsgesprekken door deze kleine vragenlijst in te vullen. Zodra we je aanmelding ontvangen hebben, krijg je van ons een bevestiging. 

Vragen of opmerkingen?

Neem voor vragen of opmerkingen contact met ons op. 

Bekijk ook