Bijeenkomst Proefschrift en Praktijk

Wat is er nodig om ervoor te zorgen dat (oefen)evaluaties niet ‘in de la’ verdwijnen? En wat is de functie van een gedeeld situatiebeeld in een crisisbeheersingsnetwerk? Deze onderwerpen staan centraal in de proefschriften van Ralf Beerens en Willem Treurniet. Tijdens de bijeenkomst Proefschrift en Praktijk presenteren zij de inzichten uit hun onderzoeken en gaan met u in gesprek over de betekenis ervan voor de praktijk. Tevens is er gelegenheid om te netwerken.

Kerngegevens

Datum

1 december 2022 van 14.00 – 17.30 uur

Locatie

NIPV

Kosten

geen

Voor wie

geïnteresseerden vanuit veiligheidsregio’s, partners en NIPV

Organisator

NIPV

Proefschrift ‘Evaluaties: hoe kunnen we de bruikbaarheid vergroten?’

Ralf Beerens, onderzoeker vakgroep crisisbeheersing NIPV
Ralf Beerens deed de afgelopen jaren promotieonderzoek gaan de universiteit van Lund in Zweden. In september 2021 verdedigde hij zijn proefschrift aan de Zweedse universiteit. Ralf zijn onderzoek is gericht op het vergroten van de bruikbaarheid van evaluaties. Simpel gezegd: wat is er nodig om ervoor te zorgen dat (oefen)evaluaties niet ‘in de la’ verdwijnen, maar beter door de doelgroep gebruikt kunnen worden oftewel wat kan er verbeterd worden t.a.v. de evaluatieproducten?

Proefschrift ‘Between chaos and continuity: A common operational picture in support of emergency response networks’

Willem Treurniet, strategisch adviseur netcentrisch werken NIPV
Op 7 september 2022 verdedigde Willem Treurniet met succes zijn proefschrift ‘Between Chaos and Continuity – A Common Operational Picture in Support of Emergency Response Networks’ aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Het onderzoek richtte zich op de rol die een gedeeld beeld in de praktijk speelt bij de vorming van het crisisbeheersingsnetwerk, bij de interactie tussen het crisisbeheersingsnetwerk en de maatschappij in bredere zin én in de interactie tussen de organisaties binnen het crisisbeheersingsnetwerk.

Programma

Aanmelden

U kunt deze bijeenkomst live bijwonen. Aanmelden kan via de button boven in deze pagina. U ontvangt uiterlijk een week voor aanvang een bevestiging met meer informatie.

Meer informatie

Experts, sprekers, docenten, gasten

Organisator, partners en sponsors