Veiligheidsregiohuisstijl

Definitie

De veiligheidsregiohuisstijl wordt als volgt gedefinieerd: het totaal aan aangebrachte onderdelen dat in het montagevoorschrift Huisstijl OOV-diensten wordt benoemd, inclusief de branchespecifieke toevoeging aan het montagevoorschrift, op de in deze voorschriften voorgeschreven wijze geproportioneerd en gepositioneerd, op een transportmiddel dat van de Veiligheidsregio-huisstijl moet worden voorzien.

Primaire striping

Bij de veiligheidsregiohuisstijl wordt uitsluitend gebruik gemaakt van primaire striping.

De primaire striping mag uitsluitend worden aangebracht op voertuigen die optische en geluidssignalen hebben en mogen gebruiken. De huisstijl is bedoeld voor voertuigen die binnen een veiligheidsregio een brancheoverstijgende functie of gecombineerde functie vervuld voor ketenpartners.

Secundaire striping

Niet van toepassing.

Zowel het montagevoorschrift als de officiële striping-tekeningen kunnen worden aangevraagd via het aanvraagformulier.

Geautoriseerde gebruikers

Het gebruik van de veiligheidsregiohuisstijl is uitsluitend voorbehouden aan de benoemde doelgroep. Overige aanvragen zijn ter beoordeling van NIPV in samenspraak met de Raad Directeuren Veiligheidsregio.

Het combineren van diverse huisstijlen op één voertuig, zowel kleuren als teksten en logo’s, is nadrukkelijk niet toegestaan.

Heeft u een vraag over striping?

Neem contact met ons op via dit formulier. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor correspondentiedoeleinden.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.