Politiehuisstijl

Definitie

Politiehuisstijl wordt als volgt gedefinieerd: het totaal aan aangebrachte onderdelen dat in het montagevoorschrift Huisstijl OOV-diensten wordt benoemd, inclusief de branchespecifieke toevoeging aan het montagevoorschrift, op de in deze voorschriften voorgeschreven wijze geproportioneerd en gepositioneerd, op een transportmiddel dat van de politiehuisstijl moet worden voorzien.

Primaire striping

Bij politiehuisstijl wordt een onderscheid gemaakt in primaire en secundaire striping.

De primaire striping mag uitsluitend worden toegepast op operationele voertuigen van de Nationale Politie of de Politieacademie. De primaire striping mag uitsluitend worden aangebracht op voertuigen welke optische en geluidssignalen hebben en mogen gebruiken.

Secundaire striping

De secundaire striping wordt toegepast op voertuigen voor ondersteunende taken, eventueel in combinatie met een beperkt voorkomende operationele functie. Secundaire striping mag zowel met als zonder de voorzieningen voor optische en geluidssignalen worden toegepast.

Zowel het montagevoorschrift als de officiële striping-tekeningen kunnen worden aangevraagd via het aanvraagformulier.

Geautoriseerde gebruikers

Geautoriseerde gebruikers zijn het Korps Nationale Politie en de Politieacademie. Het gebruik van de politiehuisstijl is uitsluitend voorbehouden aan de benoemde doelgroep. Overige aanvragen zijn ter beoordeling van NIPV in samenspraak met de Politie.

Het combineren van diverse huisstijlen op één voertuig, zowel kleuren als teksten en logo’s, is nadrukkelijk niet toegestaan.

Heeft u een vraag over striping?

Neem contact met ons op via dit formulier. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor correspondentiedoeleinden.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.