Defensiehuisstijl

Op deze pagina vindt u informatie over de defensiehuisstijl, waar en wanneer het gebruikt wordt en door wie het gebruikt mag worden.

Bron kopafbeelding: Ministerie van Defensie

Definitie

Defensiehuisstijl ondersteunende diensten van Defensie en de Koninklijke Marechaussee (KMAR) wordt als volgt gedefinieerd: het totaal aan aangebrachte onderdelen dat in het montagevoorschrift Huisstijl OOV-diensten wordt benoemd, inclusief de branchespecifieke toevoeging aan het montagevoorschrift, op de in deze voorschriften voorgeschreven wijze geproportioneerd en gepositioneerd, op een transportmiddel dat van de defensiehuisstijl (ondersteunende diensten (grijze basiskleur) en KMAR (blauwe/wit basiskleur)) moet worden voorzien.

Primaire striping

Bij defensiehuisstijl wordt uitsluitend gebruik gemaakt van primaire striping. De primaire striping mag uitsluitend worden aangebracht op voertuigen welke optische en geluidssignalen hebben en mogen gebruiken.

Secundaire striping

Niet van toepassing,

Zowel het montagevoorschrift als de officiële striping-tekeningen kunnen worden aangevraagd via het aanvraagformulier.

Geautoriseerde gebruikers

Het gebruik van de KMAR-huisstijl, blauw/witte voertuigen met blauw/oranje OOV-striping, is uitsluitend voorbehouden aan de Koninklijke Marechaussee van Defensie. Het gebruik van de defensiehuisstijl, grijs voertuig met wit/blauwe OOV-striping, is uitsluitend voorbehouden aan de EODD en CBRN eenheden van Defensie. Overige aanvragen zijn ter beoordeling van NIPV in samenspraak met Defensie en/of KMAR.

Het combineren van diverse huisstijlen op één voertuig, zowel kleuren als teksten en logo’s, is nadrukkelijk niet toegestaan.

Heeft u een vraag over striping?

Neem contact met ons op via dit formulier. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor correspondentiedoeleinden.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.