Jaarverslag 2022: een jaar van verandering en reorganisatie

6 juli 2023

Op 30 juni heeft het algemeen bestuur van het NIPV het jaarverslag en de jaarrekening 2022 vastgesteld. Voor het NIPV was 2022 een jaar van verandering en reorganisatie. Een terugblik.

Zebrapad met overstekende personen

“We kijken terug op een jaar waarin we onverminderd hebben bijgedragen aan een veilig en veerkrachtig Nederland. Dankzij de inspanningen, betrokkenheid en motivatie van al onze medewerkers hebben we mooie resultaten bereikt”, zegt IJle Stelstra, algemeen directeur. In het jaarverslag leest u meer over onze resultaten. Om aan te sluiten bij de Wet open overheid publiceren we het jaarverslag integraal.

Terugblik

2022 was een bewogen jaar. Het jaar startte wederom met een coronalockdown en niet veel later viel Rusland Oekraïne binnen. Zo volgde de Oekraïne-crisis de coronacrisis op. Beide crises hebben een sterke invloed gehad op de dienstverlening van het NIPV aan de veiligheidsregio’s, de Rijksoverheid en de crisispartners.

Begin maart was de naamswijziging een feit: Instituut Fysieke Veiligheid werd Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV). Een nieuwe naam als symbool van onze reorganisatie, maar ook van onze cultuur- en structuurwijziging. Organisatorisch werd dit zichtbaar in nieuwe afdelingen, gegroepeerd in vier centra met elk een eigen focusgebied en een stafafdeling.

Het afgelopen jaar stond verder in het teken van het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden en het doorvoeren van innovaties. Dit met als doel om veiligheidsregio’s, Rijksoverheid en crisispartners verder te versterken met onderzoek, onderwijs, ondersteuning en informatie.