Coby Flier per 1 januari 2024 directeur Onderzoek en Onderwijs NIPV 

15 december 2023

“Ik ben blij dat ik kan aankondigen dat Coby Flier per 1 januari 2024 benoemd wordt als directeur Onderzoek en Onderwijs NIPV”, zegt IJle Stelstra, algemeen directeur NIPV. “Het NIPV groeit, maar het NIPV bevindt zich ook in een dynamische fase waarin de wettelijke taken van het NIPV opnieuw worden vastgelegd. We hebben een forse ambitie gedefinieerd waarbij het uitgangspunt is om het NIPV te versterken en de onafhankelijke positie van onderzoek en onderwijs te borgen. Daar hebben we al goede stappen in gezet: de strategische onderzoeksagenda is vastgesteld, we hebben een Adviesraad Onderzoek NIPV ingesteld en als sluitstuk benoemen we een directeur Onderzoek en Onderwijs met Coby Flier aan het roer.”

“Met deze aanstelling heb ik als algemeen directeur meer ruimte en tijd om aandacht te besteden aan de continuïteit van de gehele organisatie NIPV met een belangrijke maatschappelijke opgave én de vele belangrijke ontwikkelingen die in de organisatie spelen.”  

coby flier portretfoto
Coby Flier wordt de nieuwe directeur Onderzoek en Onderwijs.

Grote toegevoegde waarde op het gebied van onderzoek en onderwijs

“Gelet op onze continuïteit is het goed om de directie te versterken. Coby Flier heeft de afgelopen periode laten zien dat zij grote toegevoegde waarde heeft op het gebied van onderzoek en onderwijs en daarmee vertrouwen het bestuur en ik erop dat zij de capaciteiten heeft om deze positie goed in te vullen. De samenstelling van het MT blijft gelijk. Coby Flier houdt haar plaats in het MT van het NIPV als verantwoordelijke voor de Nederlandse Academie voor Crisisbeheersing en Brandweerzorg en is tevens directeur onderzoek en onderwijs”, aldus Stelstra.  

“Veel lof voor de benoeming van Coby Flier”

Het bestuur van het NIPV is actief bij de aanstelling betrokken. “Het dagelijks bestuur van het NIPV heeft veel lof voor de benoeming van Coby Flier als directeur Onderzoek en Onderwijs. Met de keuze voor Coby Flier is iemand gekozen die verstand heeft van de inhoud en die koers kan geven aan de doorontwikkeling van het onderzoek en onderwijs binnen het NIPV. Extra belangrijk gezien de ontwikkelingen binnen het NIPV op dit vlak. Wij hebben alle vertrouwen in haar. Vanuit het DB wensen we haar veel succes met haar nieuwe functie”, zegt Ton Heerts, voorzitter van het dagelijks bestuur van het NIPV. 

“Mooie uitdaging waarvoor ik mij samen met collega’s in ga zetten”

Coby Flier over haar benoeming: “Allereerst wil ik zeggen dat ik heel dankbaar ben voor het vertrouwen dat ik van het bestuur en directie krijg om deze stap te zetten. We hebben het afgelopen jaar heel mooie stappen gezet met onderzoek en onderwijs, maar we staan ook nog voor grote nieuwe ontwikkelingen zoals de herziening van het onderwijsstelsel veiligheidsregio’s. Ik zie dit als een mooie uitdaging waarvoor ik mij als directeur onderwijs en onderzoek samen met collega’s in ga zetten”.