Opleiding Brandweerofficier

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar kandidaten met het volgende profiel. Jij:

  • hebt een afgeronde hbo-opleiding (240 ECTS) of universitaire opleiding (minimaal bachelor) en je kunt uiterlijk in juli 2024 het bijbehorende diploma overleggen
  • houdt je hoofd koel in drukke situaties, je bent gedreven en je staat stevig in je schoenen
  • bent fysiek fit, beschikt over zwemvaardigheid en hebt geen hoogte- of engtevrees
  • bent in het bezit van rijbewijs B
  • bent woonachtig in de veiligheidsregio waar je in dienst komt of bereid om te verhuizen
  • hebt gevoel bij het werken bij de brandweer en het veiligheidsdomein, een brandweerachtergrond is niet noodzakelijk.

Per deelnemende veiligheidsregio kunnen specifieke of aanvullende wensen van toepassing zijn. Deze vind je terug op hun website.

Wat bieden wij?

Een gedegen en uitdagende opleiding tot brandweerofficier en een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. Je komt vanaf de start van de opleiding in dienst bij een van de deelnemende veiligheidsregio’s voor een periode van minimaal twee jaar. Hierbij is succesvolle voltooiing van de opleiding het uitgangspunt. De intentie is om het dienstverband na de eerste contractperiode om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. Met de veiligheidsregio waar je komt te werken, maak je tijdens en na succesvolle afronding van de opleiding Brandweerofficier nadere loopbaanafspraken. Het salaris (tijdens de opleiding) bedraagt minimaal € 2.829 en maximaal € 4.043,- bruto per maand (schaal 8, binnen de CAR-UWO). Inschaling wordt gebaseerd op je achtergrond en ervaring.

De procedure

Hieronder lees je welke veiligheidsregio’s op zoek zijn naar kandidaten voor deze functie. Je solliciteert bij de regio van jouw voorkeur. De eerste selectiefase bestaat uit de briefselectie door de regio. Daarna volgt een gesprek bij de veiligheidsregio. Op basis van de gevoerde gesprekken draagt de veiligheidsregio een aantal kandidaten voor voor de landelijke selectie. Deze fase begint met een selectiedag waarop je fitheid en functiespecifieke vaardigheden worden getest. Op basis van de uitkomsten hiervan kiest elke veiligheidsregio de kandidaten die doorgaan voor een assessment. Daarna maakt elke veiligheidsregio een keuze met welke kandidaat zij graag verder gaan. Wanneer je geselecteerd wordt, volgt een arbeidsvoorwaardengesprek en sluit je een studieovereenkomst af. Je bent verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te kunnen overleggen en je wordt medisch gekeurd. Bij een positieve uitkomst krijg je een aanstelling en word je aangemeld voor de opleiding.

Deelnemende veiligheidsregio’s

Het is helaas niet meer mogelijk om te solliciteren bij een van de onderstaande deelnemende veiligheidsregio’s. De sollicitatieprocedure is gesloten. Het vervolg van het selectieproces is momenteel in volle gang.