NIPV verwelkomt nieuwe lector Crisisbeheersing Erik Schrijvers

2 september 2024

Erik Schrijvers start per 1 september 2024 als lector Crisisbeheersing bij het NIPV.

Erik Schrijvers, lector Crisisbeheersing.

“Adequate crisisbeheersing in een wereld waarin veiligheidsvraagstukken steeds complexer worden, vraagt om een continue doorontwikkeling van onderzoek en kennisopbouw”, aldus directeur Onderzoek en Onderwijs Coby Flier. “We willen als NIPV de onafhankelijke positie van onderzoek en onderwijs (verder) verstevigen en borgen. De komst van Erik als lector Crisisbeheersing en de ervaring die hij meebrengt naar het NIPV, gaan daaraan zeker een bijdrage leveren.” 

Met de komst van Erik Schrijvers zal Menno van Duin, sinds 2010 lector Crisisbeheersing bij het NIPV, zijn rol op een nieuwe wijze gaan vervullen, waarbij hij zijn kennis en kunde in de komende periode zal overdragen aan Schrijvers.

Erik Schrijvers zal tot en met 1 november 2024 voor twee dagen verbonden zijn aan het NIPV. Vanaf 2 november is hij volledig in dienst van het NIPV. Schrijvers: “Digitale ontwrichting, artificiële intelligentie en big data, privacy en veiligheid zijn projecten waar ik als senior onderzoeker en projectleider bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) aan heb bijgedragen. Met name cyber speelt binnen de crisisbeheersing een steeds dominantere rol, naast alle andere thema’s die de crisisbeheersing raken. Ik kijk er enorm naar uit om samen met de collega’s het lectoraat verder te ontwikkelen.”