label Fysiek veilige leefomgeving

Eerste leergang in nieuwe elektronische leeromgeving Canvas gestart

30 september 2024

De eerste leergang in de nieuwe elektronische leeromgeving Canvas is gestart. In totaal starten er vanuit 10 organisaties 14 klassen, verdeeld over de maanden september tot en met december 2024 met de herziene leergang Instructeur. Deze groep is de eerste lichting die een opleiding volgt in het nieuwe systeem. Een nieuwe mijlpaal binnen de vernieuwing van de onderwijssystemen!

Jip Nauta geeft een training aan functioneel beheerders en onderwijsontwikkelaars om ze wegwijs te maken in de nieuwe ELO Canvas.
Jip Nauta geeft een training aan functioneel beheerders en onderwijsontwikkelaars over Canvas.

“De aanleiding voor de aanschaf van een nieuwe digitale leeromgeving was tweeledig: het contract met de leverancier liep af en de leeromgeving voldeed niet meer aan de behoeften”, vertelt Ymko Attema, lid van de Vakraad Leren en ontwikkelen. “We hebben gekozen voor Canvas als nieuw programma. Een modern, digitaal leermiddel dat in de onderwijsbranche al veel gebruikt wordt en zich dus al heeft bewezen in de praktijk. Het is toekomstbestendig en gebruiksvriendelijk.”

Gebruiksvriendelijk

“Het gebruiksgemak was een van de belangrijkste verbeterpunten bij het ontwikkelen van de nieuwe leeromgeving”, aldus Jip Nauta, implementatiebegeleider van Canvas namens Veiligheidsregio Utrecht bij het NIPV. “Deze behoefte hebben we met een groep van gebruikers vanuit het hele land opgehaald. In de oude leeromgeving bleek het heel lastig voor mensen om bijvoorbeeld materialen te vinden voor hun vakbekwaamheid. Ook zie je direct aan welke opleiding je bent gekoppeld. Voor docenten en begeleiders is de studievoortgang beter inzichtelijk waardoor zij deelnemers beter kunnen volgen.”

Demovideo over Canvas

Deze video geeft een eerste impressie van Canvas.