34 studenten starten met unieke minor Publieke veiligheid: brandweerzorg en crisisbeheersing

7 september 2023

Deze week zijn 34 studenten van vooral de Saxion Hogeschool gestart met de minor Publieke veiligheid: brandweerzorg en crisisbeheersing. Ze werden verwelkomd bij het NIPV, zodat ze kennis konden maken met de trainers, adviseurs en onderzoekers.

Deelnemers minor Publieke veiligheid tijdens de startbijeenkomst

De minor wordt aangeboden aan hbo-studenten en is opgezet in samenwerking met Saxion Hogeschool. De opleiding van zes maanden wordt gegeven bij het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering in Apeldoorn. We doen dit om onze NIPV-kennis beschikbaar te stellen voor een bredere doelgroep om op die manier mensen enthousiast te maken en op te leiden voor het werken aan de publieke veiligheid. Tijdens de introductiedag leerden de studenten elkaar en het NIPV kennen en kregen ze een rondleiding.

Verdiepende minor

Jochem Stoeten, trainer-adviseur opleidingen: “De meeste studenten komen van de opleiding integrale veiligheidskunde, maar er zijn ook studenten van security management en forensisch onderzoek. Studenten hebben nadrukkelijk gekozen voor de minor en zo biedt de minor hun een verdieping op hun reguliere studieloopbaan. Interessant aan de doelgroep is dat sommige studenten werkzaam zijn binnen een veiligheidsregio, terwijl anderen dankzij de minor hier voor het eerst mee in aanraking komen.”

groepsfoto minor publieke veiligheid

Bijdragen aan een veiliger Nederland

Directeur IJle Stelstra: “Wat ik het allerbelangrijkst vind, is dat de studenten na de minor inzicht hebben gekregen in wat zij als veiligheidsprofessional kunnen bijdragen om Nederland veiliger te maken.”

Tijdens de minor gaan studenten aan de slag met verschillende onderwerpen binnen de wereld van publieke veiligheid. Want publieke veiligheid raakt alle aspecten van de fysieke en digitale wereld: de grenzen tussen deze werelden vervagen. Een veranderende wereld vraagt andere vaardigheden van onze toekomstige (veiligheids)professionals.

Meer informatie

Bekijk meer informatie over de minor Publieke veiligheid: brandweerzorg en crisisbeheersing.