Brandweerkleding

NIPV verzorgt de uniformkleding, kazernekleding en sportkleding voor de brandweer in Nederland.

 

NIPV verzorgt voor de brandweer in Nederland de brandweerkleding. Het gaat hierbij om de uniformkleding, kazernekleding en sportkleding. Door de kleding onder centrale regie te fabriceren en in te kopen, stimuleren we de uniformiteit in brandweerkleding. Dit bespaart regio’s veel tijd. Maar dat niet alleen. De uniformiteit van de kleding die NIPV ontwikkelt, draagt bij aan de veiligheid, herkenbaarheid en zichtbaarheid van de brandweer. De kleding is ontwikkeld op verzoek van de Raad van Brandweercommandanten.

Landelijke huisstijl uitrukkleding brandweer: veilig, zichtbaar en herkenbaar

In oktober 2018 hebben het IFV (voorganger NIPV) en Brandweer Nederland de landelijke huisstijl voor de uitrukkleding gepresenteerd. Het IFV heeft de huisstijl ontworpen in opdracht van de Raad van Brandweercommandanten (RBC).


Het operationeel uniform

Het operationeel uniform vervangt de huidige kazernekleding en is in te zetten bij licht repressief optreden, de zogeheten laag-risicotaken. Het operationeel uniform is onderdeel van de landelijke huisstijl uitrukkleding brandweer. Het ontwerp van Veiligheidsregio Haaglanden is de basis voor het operationeel uniform.

Wie krijgen het operationeel uniform?

De veiligheidsregio’s bepalen zelf welke medewerkers kazernekleding dragen. Ook bepalen zij zelf per medewerker hoeveel items uit het assortiment verstrekt worden. Verder hebben regio’s de keuze in het verstrekken van optionele kledingstukken zoals de beanie of cap.

Wanneer start de uitlevering van het operationeel uniform aan de regio’s?

De eerste levering staat gepland in het derde kwartaal van 2022. Gezien de omvang van de totale levering (27000 uniformen) vindt de uitlevering gefaseerd plaats.


Heeft u een vraag over dit onderwerp?

Neem contact op met ons via dit formulier. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor correspondentiedoeleinden.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Toestemming
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.