Website LCMS.nl (Landelijk Crisis Management Systeem) vernieuwd

4 april 2023

Binnen het Landelijk Crisis Management Systeem (LCMS) delen crisispartners informatie voor een actueel, gedeeld beeld van een crisissituatie. Om op elk moment en op elke plek snel toegang te hebben tot de applicatie is LCMS.nl vernieuwd. Deze website biedt gebruikers op elk moment en op elke locatie snel toegang tot het LCMS.

Bureau met beeldschermen

LCMS.nl heeft een nieuwe look en voldoet aan de nieuwste standaarden op het gebied van security en snelheid, zodat gebruikers veilig en snel kunnen navigeren naar de benodigde informatie. De mogelijkheid om via de website in te loggen is onveranderd.

Wat is LCMS?

Het Landelijk Crisis Management Systeem (LCMS) is een applicatie die wordt gebruikt om een actueel en gedeeld beeld te onderhouden ter ondersteuning van de netcentrische werkwijze. Binnen LCMS wordt alle informatie rondom risico’s, incidenten, rampen en crisis gedeeld om zo tot een gedeeld actueel beeld te komen. Hierbij valt te denken aan de uitwisseling van onder andere tekst en geografische informatie. LCMS wordt inmiddels door zo’n 85 crisispartners, waaronder alle veiligheidsregio’s, een groot deel van de waterschappen, het NCC en het LOCC gebruikt. Het aantal deelnemende crisispartners neemt nog steeds toe en LCMS is daarmee een breed gedragen landelijke voorziening voor crisisbeheersing.

Doorontwikkelingen van LCMS

Er wordt voortdurend gewerkt aan de doorontwikkeling van het LCMS. In januari heeft er een nieuwe release plaatsgevonden met daarin een aantal nieuwe functionaliteiten. Voor het najaar staat een grote release op de planning die samenwerking tussen verschillende ketens beter gaat ondersteunen.

Meer informatie

Meer weten over netcentrisch werken met LCMS? Kijk dan op de webpagina over Netcentrisch Werken of meld u via deze webpagina aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom LCMS. Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op.

Lees ook

03-10-2023
Strategische onderzoeksagenda 2023-2026 staat online

De strategische onderzoeksagenda van het NIPV bevat de belangrijkste thema’s voor het onderzoek van de Nederlandse Academie voor Crisisbeheersing en Brandweerzorg (NACB) voor de komende jaren.

02-10-2023
Nederland telt 949 brandweerkazernes

Eind 2022 waren er 949 kazernes, waarvan 843 vrijwillige kazernes en 106 beroepskazernes.

29-09-2023
Factsheet treinincident Voorschoten gepubliceerd

Evaluatie van de inzet van Slachtofferinformatiesystematiek (SIS) bij het treinincident bij Voorschoten in april dit jaar.

26-09-2023
Blog: Bonsaiboompjes kweken

Het Congres Fire Safety & Science was voor lector Ricardo Weewer een wake-upcall. “Het is vijf over twaalf. Maar nog niet helemaal te laat om in actie te komen.”

22-09-2023
Werving voorzitter en leden Adviesraad onderzoek van start

Het dagelijks bestuur van het NIPV stelt een Adviesraad onderzoek in om de onafhankelijkheid en de kwaliteit van de onderzoeksfunctie van het instituut te borgen en te bewaken.

20-09-2023
Waterstofincidenten in besloten ruimtes

Onderzoek naar de effecten die kunnen optreden als waterstof vrijkomt in een parkeergarage. Dit is vergeleken met de effecten van het vrijkomen van lpg.

18-09-2023
Nieuw: leidraad voor brandveilig beheer van woongebouwen

Met de leidraad en andere hulpmiddelen kunnen gebouweigenaren en -beheerders een beheersplan opstellen om een woongebouw brandveilig te gebruiken.

13-09-2023
Onderwijsjaar 2023–2024 succesvol geopend

De crisis van de toekomst, en de vraag of we voldoende zijn voorbereid op wat komen gaat, stond centraal tijdens de opening.

07-09-2023
34 studenten starten met unieke minor Publieke veiligheid: brandweerzorg en crisisbeheersing

De minor biedt de hbo-studenten verdiepende kennis over het voorkomen, beheersen en leren van (brand)incidenten en crises.