Website LCMS.nl (Landelijk Crisis Management Systeem) vernieuwd
4 april 2023
Binnen het Landelijk Crisis Management Systeem (LCMS) delen crisispartners informatie voor een actueel, gedeeld beeld van een crisissituatie. Om op elk moment en op elke plek snel toegang te hebben tot de applicatie is LCMS.nl vernieuwd. Deze website biedt gebruikers op elk moment en op elke locatie snel toegang tot het LCMS.

LCMS.nl heeft een nieuwe look en voldoet aan de nieuwste standaarden op het gebied van security en snelheid, zodat gebruikers veilig en snel kunnen navigeren naar de benodigde informatie. De mogelijkheid om via de website in te loggen is onveranderd.
Wat is LCMS?
Het Landelijk Crisis Management Systeem (LCMS) is een applicatie die wordt gebruikt om een actueel en gedeeld beeld te onderhouden ter ondersteuning van de netcentrische werkwijze. Binnen LCMS wordt alle informatie rondom risico’s, incidenten, rampen en crisis gedeeld om zo tot een gedeeld actueel beeld te komen. Hierbij valt te denken aan de uitwisseling van onder andere tekst en geografische informatie. LCMS wordt inmiddels door zo’n 85 crisispartners, waaronder alle veiligheidsregio’s, een groot deel van de waterschappen, het NCC en het LOCC gebruikt. Het aantal deelnemende crisispartners neemt nog steeds toe en LCMS is daarmee een breed gedragen landelijke voorziening voor crisisbeheersing.
Doorontwikkelingen van LCMS
Er wordt voortdurend gewerkt aan de doorontwikkeling van het LCMS. In januari heeft er een nieuwe release plaatsgevonden met daarin een aantal nieuwe functionaliteiten. Voor het najaar staat een grote release op de planning die samenwerking tussen verschillende ketens beter gaat ondersteunen.
Meer informatie
Meer weten over netcentrisch werken met LCMS? Kijk dan op de webpagina over Netcentrisch Werken of meld u via deze webpagina aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen rondom LCMS. Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op.
Contact
Lees ook
De strategische onderzoeksagenda van het NIPV bevat de belangrijkste thema’s voor het onderzoek van de Nederlandse Academie voor Crisisbeheersing en Brandweerzorg (NACB) voor de komende jaren.
Eind 2022 waren er 949 kazernes, waarvan 843 vrijwillige kazernes en 106 beroepskazernes.
Evaluatie van de inzet van Slachtofferinformatiesystematiek (SIS) bij het treinincident bij Voorschoten in april dit jaar.
Het Congres Fire Safety & Science was voor lector Ricardo Weewer een wake-upcall. “Het is vijf over twaalf. Maar nog niet helemaal te laat om in actie te komen.”
Het dagelijks bestuur van het NIPV stelt een Adviesraad onderzoek in om de onafhankelijkheid en de kwaliteit van de onderzoeksfunctie van het instituut te borgen en te bewaken.
Onderzoek naar de effecten die kunnen optreden als waterstof vrijkomt in een parkeergarage. Dit is vergeleken met de effecten van het vrijkomen van lpg.
Met de leidraad en andere hulpmiddelen kunnen gebouweigenaren en -beheerders een beheersplan opstellen om een woongebouw brandveilig te gebruiken.
De crisis van de toekomst, en de vraag of we voldoende zijn voorbereid op wat komen gaat, stond centraal tijdens de opening.
De minor biedt de hbo-studenten verdiepende kennis over het voorkomen, beheersen en leren van (brand)incidenten en crises.