Unieke minor Publieke veiligheid: brandweerzorg en crisisbeheersing van start

8 februari 2023

NIPV en Saxion Hogeschool slaan handen ineen. Deze unieke minor leert over het voorkomen, beheersen en leren van (brand)incidenten en crises.

Grote brand

Een veilige samenleving: voor en door iedereen. Crises worden complexer, de maatschappij verandert, de rol van de veiligheidsprofessional verandert. De unieke minor Publieke Veiligheid: Brandweerzorg en Crisisbeheersing van het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) leert over het voorkomen, beheersen en leren van (brand)incidenten en crises. Deze minor wordt aangeboden door Saxion Hogeschool in samenwerking met NIPV.

Jochem Stoeten, onderzoeksmedewerker Opleidingen NIPV: “Tijdens deze minor gaan studenten aan de slag met verschillende onderwerpen binnen de wereld van publieke veiligheid. Want publieke veiligheid raakt alle aspecten van de fysieke en digitale wereld: de grenzen tussen deze werelden vervagen. Een veranderende wereld vraagt andere vaardigheden van onze toekomstige (veiligheids-)professionals. Wat gaan zij, als toekomstige (veiligheids-)professionals, bijdragen om de publieke veiligheid van Nederland te borgen? Zij gaan het verschil maken voor de huidige en toekomstige generaties.”

Meer informatie over de minor?

Bekijk de minor op de Saxion website.

Lees ook

03-10-2023
Strategische onderzoeksagenda 2023-2026 staat online

De strategische onderzoeksagenda van het NIPV bevat de belangrijkste thema’s voor het onderzoek van de Nederlandse Academie voor Crisisbeheersing en Brandweerzorg (NACB) voor de komende jaren.

02-10-2023
Nederland telt 949 brandweerkazernes

Eind 2022 waren er 949 kazernes, waarvan 843 vrijwillige kazernes en 106 beroepskazernes.

29-09-2023
Factsheet treinincident Voorschoten gepubliceerd

Evaluatie van de inzet van Slachtofferinformatiesystematiek (SIS) bij het treinincident bij Voorschoten in april dit jaar.

26-09-2023
Blog: Bonsaiboompjes kweken

Het Congres Fire Safety & Science was voor lector Ricardo Weewer een wake-upcall. “Het is vijf over twaalf. Maar nog niet helemaal te laat om in actie te komen.”

22-09-2023
Werving voorzitter en leden Adviesraad onderzoek van start

Het dagelijks bestuur van het NIPV stelt een Adviesraad onderzoek in om de onafhankelijkheid en de kwaliteit van de onderzoeksfunctie van het instituut te borgen en te bewaken.

20-09-2023
Waterstofincidenten in besloten ruimtes

Onderzoek naar de effecten die kunnen optreden als waterstof vrijkomt in een parkeergarage. Dit is vergeleken met de effecten van het vrijkomen van lpg.

18-09-2023
Nieuw: leidraad voor brandveilig beheer van woongebouwen

Met de leidraad en andere hulpmiddelen kunnen gebouweigenaren en -beheerders een beheersplan opstellen om een woongebouw brandveilig te gebruiken.

13-09-2023
Onderwijsjaar 2023–2024 succesvol geopend

De crisis van de toekomst, en de vraag of we voldoende zijn voorbereid op wat komen gaat, stond centraal tijdens de opening.

07-09-2023
34 studenten starten met unieke minor Publieke veiligheid: brandweerzorg en crisisbeheersing

De minor biedt de hbo-studenten verdiepende kennis over het voorkomen, beheersen en leren van (brand)incidenten en crises.