Voor wie is deze opleiding bedoeld?
De implementatiebegeleiding GROP is bedoeld voor medewerkers binnen de GGD die verantwoordelijk zijn voor het GROP of hier nauw bij betrokken zijn. Denk hierbij aan de GROP-coördinator, opstellers van het GROP of crisiscoördinatoren.
Wat leert u?
Bij de implementatiebegeleiding GROP staan uw vragen centraal. Waar loopt u tegenaan bij de implementatie van het GROP? Hierbij kunnen de volgende vragen aan bod komen:
- Is er voldoende draagvlak voor de implementatie van het GROP bij bestuur, MT en medewerkers?
- Wat is er nodig om voldoende draagvlak te creëren?
- Is uw GROP gereed?
- Is/wordt voor de ontwikkeling het landelijk modelplan GROP gebruikt?
- Is het GROP voldoende geïmplementeerd op de onderdelen: plan van aanpak, aanstellen van GROP-functionarissen, afstemming met de GHOR, informatiebijeenkomst voor GGD-medewerkers, instellen crisisteam, opleiden crisisteam, alarmeringsregeling en vergoedingsregeling?
- Wat is de stand van zaken van het OTO-plan?
- Is er (in het verleden) geld bij ROAZ aangevraagd?
- Is er in de regio behoefte aan uitwisseling met andere GGD’en? Indien ja, wat heeft de voorkeur: bijeenkomsten, forum, anders?
- Moet het modelplan GROP geëvalueerd en aangepast worden?
Programma
In overleg met u wordt een programma opgesteld dat tegemoet komt aan uw wensen en behoeften. Hierbij kunt u denken aan enkele training, zoals het creëren van draagvlak, de implementatie van GROP, het opstellen van een OTO-plan en de financieringsmogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om individueel advies te krijgen over het GROP.
Studiewijze
Om een optimaal leereffect te realiseren, hanteren we een minimum en maximum aantal deelnemers.
Exameninformatie
Na afloop ontvangt u een bewijs van deelname.