Netwerkdag Veilig optreden bij incidenten met aardgas en elektriciteit

Hoe treed je als brandweer veilig op nabij aardgas- en elektriciteitsleidingen? Wat mag je als brandweer bij incidenten met gas of elektriciteit van de netbeheerder verwachten en vice versa?

Kerngegevens

Datum

Maandag 26 september 2022 van 09.30 – 16.00 uur

Locatie

NIPV Arnhem

Kosten

Kosteloos

Voor wie

Medewerkers incidentbestrijding van de brandweer, brandweeropleiders, medewerkers vakbekwaamheid van de brandweer en medewerkers van de netbeheerders

Organisator

NIPV in samenwerking met Alliander, Enexis, Gasunie, Stedin, TenneT

In samenwerking met de energiesector heeft de Brandweeracademie twee e-modules ontwikkeld, één over aardgas en één over elektriciteit.

Tijdens deze dag gaan we met vertegenwoordigers van de netbeheerders en de brandweer in gesprek over de volgende vragen: wat is de aanleiding, hoe zijn de modules opgebouwd, welke onderwerpen komen aan bod en voor wie zijn deze e-modules bedoeld? Maar ook: hoe houden we als netbeheerder en brandweer onze collega’s vakbekwaam op deze thema’s?

Als gevolg van de energietransitie neemt het aantal energiebronnen steeds meer toe. Een goede samenwerking tussen netbeheerders en veiligheidsregio’s is cruciaal voor een veilige energietransitie. Om die samenwerking van de juiste inhoud te voorzien, moeten de deelnemende partijen hun eigen vakbekwaamheid op orde hebben. Met welke methoden kunnen we de kennis en het bewustzijn van de risico’s van nieuwe energiebronnen- en systemen borgen en stimuleren?

Programma en aanmelden

Het programma is nog volop in ontwikkeling. Deelname is gratis.

Meer informatie en aanmelden