Landelijke bijeenkomsten voor ploegchefs

NIPV ondersteunt met periodieke bijeenkomsten ploegchefs bij sociale vraagstukken op hun brandweerpost. Na een succesvolle eerste ronde organiseren wij in november de tweede reeks bijeenkomsten op drie locaties verspreid over het land.

Kerngegevens

Datum en locatie

Vrijwillig ploegchefs/postcommandanten: 15 november 2022 (avond), regio Midden- en West-Brabant

Beroeps ploegchefs: 22 november 2022 (overdag), regio Rotterdam-Rijnmond

Vrijwillig ploegchefs/postcommandanten: 29 november 2022 (avond), regio Drenthe

Kosten

kosteloos

Voor wie?

Voor vrijwillig ploegchefs/postcommandanten en voor beroeps ploegchefs

Organisator

NIPV

Leren van elkaar en met elkaar in gesprek gaan

Om zo veel mogelijk in te spelen op de wensen en behoeften die er leven bij ploegchefs heeft begin vorig jaar een behoefteonderzoek plaatsgevonden. Het resultaat van deze peiling bevestigde ons vermoeden: leren van elkaar en met elkaar in gesprek gaan (netwerken) wordt als enorme meerwaarde beschouwd.

Eind 2021 hebben wij daarom de eerste bijeenkomst voor ploegchefs/postcommandanten georganiseerd, op drie verschillende locaties in het land. De bijeenkomst had als thema: wat maakt een ploegchef een goede ploegchef? Aan de hand van onderzoek, casu├»stiek en door met elkaar in gesprek te gaan, is er kennis gedeeld en samen geleerd. Ook was er ruimte om verhalen vertrouwelijk te delen en hebben collega’s (met vergelijkbare vraagstukken) meegedacht. Bekijk op de website van Brandweer Nederland de praatplaat die na afloop van de bijeenkomsten is gemaakt.

Thema najaar 2022: leidinggeven aan een team/ploeg

Omdat de eerste reeks zo positief is ontvangen, organiseren we komend najaar weer een drietal bijeenkomsten verspreid over het land: een bijeenkomst voor beroeps ploegchefs en twee bijeenkomsten voor vrijwillig ploegchefs (postcommandanten).

Meer informatie en aanmelden

Eind augustus volgt meer informatie over het programma en kun je je aanmelden. Houd hiervoor deze website in de gaten. Heb je nu al vragen, neem dan gerust contact met ons op.