Landelijk seminar inkoop 2022

Voor de achtste keer organiseert de Vakgroep Inkoop van Brandweer Nederland samen met de Faciliteit Landelijke Inkoop Brandweer (FLIB) van NIPV een seminar over het inkoopvak. Het thema is: samenwerking.

Kerngegevens

Datum

13 juni 2022 van 09:30 tot 16:00 uur

Locatie

NIPV Arnhem

Kosten

geen

Voor wie

Inkopers, juristen, projectleiders, facilitair managers, controllers en  directeuren bedrijfsvoering.

Organisator

NIPV en Brandweer Nederland

Meer informatie

We starten de dag met Arno Folkerts die met een unieke combinatie van humor en neurowetenschappelijke inzichten spreekt over verandering, wendbaarheid en samenwerking. Arno laat op inspirerende wijze zien hoe je het onbewuste deel van het brein kunt triggeren, waarna verandering vanzelf plaatsvindt. 

Via een aantal deelsessies gaan we ons verdiepen in diverse thema’s die spelen binnen het inkoopdomein van de veiligheidsregio’s.

Met een Omdenkclinic sluiten we de dag plenair af. Op humoristische wijze en in een wervelend tempo wordt onweerlegbaar duidelijk dat ja-en denken en omdenken nog knap lastig is. Op de één of andere manier kleuren we toch het liefst binnen de lijntjes.

Programma

Deelsessies

Het projectteam als basis voor succesvolle aanbesteding
Edson Nino Lopulalan, Strategisch Inkoopadviseur, NL Coaching & Consultancy
Een succesvolle aanbesteding is meer dan alleen de aanbestedingsprocedure. Het bij elkaar krijgen van alle competenties, inzichten, kennis en kunde is de basis voor succesvolle aanbesteding. Maar wat als de samenwerking stokt of onvoldoende vorm gegeven wordt? In deze sessie kijken we interactief naar veel voorkomende redenen waarom de samenwerking stokt en wat u daartegen kunt doen.

Inkoopadvies met impact
Esther Pontjodikromo-Gol, eigenaar Sincere training en advies, regiomanager Holland Inkoop Professionals
Hoe kunnen we maximaal invulling geven aan onze adviesrol en creëren we meerwaarde vanuit inkoop? In deze interactieve sessie onderzoeken wij welke vaardigheden bruikbaar zijn in ons dagelijkse werk om u nog meer te profileren als volwaardig inkoopadviseur. U krijgt in deze sessie tips en tricks bij verschillende adviesvaardigheden en beïnvloedingstechnieken!

Informatiebeveiliging bij aanbestedingen en een succesvolle uitvoering
Ronald Vroom, managing consultant bij Emeritor
In deze ICT inkoopworkshop worden verschillende kanten van informatiebeveiliging binnen een aanbestedingstraject en het contract belicht. Zo neemt Ronald Vroom jullie onder andere mee in onderstaande vraagstukken:

  • Hoe komt u in inkoop- en aanbestedingstrajecten tot een in alle opzichten passend niveau van informatiebeveiliging in de uitvoering?
  • Waar moet u aan denken bij Cloud diensten zoals bijvoorbeeld SaaS?
  • Wat neemt u op welke plek op in de stukken?
  • Hoe legt u afspraken goed vast en hoe beheerst u de uitvoering?

Juridische samenwerking Veiligheidsregio’s
Mr. Ali Rassa, advocaat-partner bij Bartels Sueters  Rassa Aanbestedingsadvocaten
In deze sessie neemt Ali Rassa ons mee in de (on)mogelijkheden van de diverse juridische samenwerkingsmogelijkheden voor de Veiligheidsregio’s en NIPV op het gebied van overheidsopdrachten (denk aan de aankoopcentrale, horizontale en verticale samenwerking). Daarbij worden eventuele voor-en nadelen belicht. En daarnaast is er voldoende ruimte om voorbeelden uit onze praktijk met elkaar te delen en met elkaar van gedachten te wisselen!

Inkopen en de actualiteit
Marielle Kemperink, senior inkoopconsultant en aanbestedingsjurist bij Het NIC (onderdeel van Aeves Groep)
We hebben nog altijd te maken met de voortdurende coronacrisis en de oorlog in Oekraïne. Wat zijn de gevolgen hiervan en wat betekent dit voor onze contractpartijen en bijbehorende overeenkomsten?
Het is ons allemaal duidelijk dat er de afgelopen tijd internationaal veel zaken spelen die ons allen momenteel direct raken. Maar hoe moeten wij omgaan met stijging van grondstofprijzen, de schaarste die is ontstaan en contracten die niet uitgevoerd kunnen worden?

Impact maken met contractmanagement
Maurice van Helden, manager Tools & Methoden Nevi, eigenaar CoachHelden
Professioneel ingericht en uitgevoerd contractmanagement stelt organisaties in staat om de (economische) waarde uit contracten te verzilveren, risico’s te beheersen en samen met leveranciers te groeien. Deze interactieve sessie geeft u concrete handvatten om hiermee aan de slag te gaan en te groeien in contractmanagement volwassenheid. 

Aanmelden

Deelname is gratis, maar wanneer u zich aanmeldt, gaan wij ervan uit dat u aanwezig bent.

Meer informatie en contact

Partner en sponsors