Brandpreventie, energietransitie, risico’s en de praktijk van monumenten

Onderzoeker Johan van der Graaf verzorgt een presentatie over monumenten en de energietransitie op een bijeenkomst van het platform Monumententoezicht.

Kerngegevens

Datum

30 november 2022

Locatie

Utrecht

Kosten

kosteloos

Voor wie

gemeentelijke medewerkers en leidinggevenden die belast zijn met toezicht en handhaving bij gebouwde monumenten

Organisator

Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM) i.s.m. Vereniging Bouw- en Woningtoezicht en de Federatie Grote Monumentengemeente


Meer informatie

Wat komt er kijken bij brandpreventie en veiligheid van monumenten? Waar liggen risico’s? Wat kunnen we leren vanuit historisch perspectief met de huidige ontwikkelingen zoals de energietransitie van monumentale gebouwen? Wat is de impact op de regelgeving? Welke dilemma’s liggen hier voor de toezichthouder en welke praktijkvoorbeelden zijn er met tips & tricks?

Deze vragen staan centraal tijdens de bijeenkomst van het Platform Monumententoezicht georganiseerd door Stichting ERM in samenwerking met Vereniging Bouw- en Woningtoezicht en de Federatie Grote Monumentengemeente.

Bijdrage NIPV

Onderzoeker Johan van der Graaf beantwoordt in zijn presentatie de vraag: Wat zijn nieuwe risico’s in brandveiligheid en regelgeving met de energietransitie van monumenten?

Programma en aanmelding

Kijk voor meer informatie over programma en aanmelding op de website van de Stichting ERM.