Versterking gevraagd voor Expertgroep SIS

18 april 2023

Vanaf dit jaar zijn wij op zoek naar enkele personen vanuit de kolom Bevolkingszorg die plaats willen nemen in de LOCB Expertgroep SIS. Vanuit Bevolkingszorg is de Expertgroep SIS ingesteld om mee te denken en advies te geven over de werkwijze en doorontwikkeling van SIS. De expertgroep komt twee keer per jaar (online) bijeen.

Voor volgend jaar staan er meerdere interessante vraagstukken op de agenda. Bijvoorbeeld de vraag hoe ongeruste verwanten nog sneller geïnformeerd kunnen worden over de status van hun zoekvraag naar hun naaste, en via welke kanalen. Of de vraag hoe de backoffice van SIS nog eerder operationeel kan zijn.

Om deel te nemen hoef je – hoewel de naam anders doet vermoeden – geen lid te zijn van het LOCB en geen expert te zijn op het gebied van de werkwijze van SIS. Juist een frisse blik kan ook van toegevoegde waarde zijn. Kennis van Bevolkingszorg en/of Crisiscommunicatie is wel vereist. Interesse om deel te nemen of meer weten over de Expertgroep SIS? Neem contact met ons op.

Contact programmateam SIS

Lees ook

28-07-2021
Blog: 31 ton loodaccu’s of toch die ene li-ion accu

“Lithium-ion accu’s vragen een bijzondere aanpak van brandbestrijding. Door de thermal runaway is langdurige koeling of onderdompeling van deze accu’s noodzakelijk”, bloggen lector Nils Rosmuller en onderzoeker Tom Hessels.

08-04-2021
Blog: Veiligheid als RES(t)post

“Hoewel de energietransitie ook in de Regionale Energiestrategieën (RES’en) op stoom komt, is de veiligheid nog niet veel meer dan een nachtkaars, soms een waakvlammetje”, blogt lector Energie- en transportveiligheid Nils Rosmuller.

17-02-2021
Blog: De innovatieagenda voor de brandweer: 5 T’s als stip op de horizon

“De innovatieagenda voor de brandweer moet gebaseerd zijn op 5 T’s: té gevaarlijk, té ingewikkeld, té groot, té heftig en té vies”, blogt lector Brandweerkunde Ricardo Weewer.

12-02-2021
Blog: Eén klein incident, met vier grote lessen

Blog: Eén klein incident, met vier grote lessen