Oefeningen en trainingen

Training-multi

24 januari 2023

Een grote brand op het treinstation van Schiphol, een ontspoorde trein onder de rook van de Hoeksche Waard met veel slachtoffers en verwanten op zoek naar hun naasten. Zomaar twee voorbeelden van één van de scenario’s waarmee in 2022 is geoefend met SIS. Wil je in jouw regio ook oefenen met de landelijke voorziening SIS? Neem dan contact op met het programmateam SIS. Er is nog ruimte op de oefenkalender. Elke oefening kan op maat worden gemaakt. Zo kan bijvoorbeeld een kleinere oefening voor alleen crisisfunctionarissen Bevolkingszorg of GHOR worden georganiseerd om de werkwijze op te frissen, of juist een volledige oefening waarbij alle aspecten van een SIS inzet aan bod komen. Niet zelf oefenen, maar juist tegenspel verzorgen voor de backoffice SIS kan ook.

Trainingen

Naast oefeningen met SIS verzorgt NIPV ook workshops en trainingen met SIS. Bij een workshop of een training kan gericht een programma worden samengesteld om de kennis en kunde van een specifieke doelgroep of crisisfunctionarissen weer op te frissen. Dit kan kort in een uur of juist wat uitgebreider in een dagdeel, volledig digitaal of op locatie.

Ook interesse om bij jou in de regio een workshop of training te laten verzorgen? Neem contact op met het programmateam SIS.

Contact programmateam SIS

Lees ook

28-07-2021
Blog: 31 ton loodaccu’s of toch die ene li-ion accu

“Lithium-ion accu’s vragen een bijzondere aanpak van brandbestrijding. Door de thermal runaway is langdurige koeling of onderdompeling van deze accu’s noodzakelijk”, bloggen lector Nils Rosmuller en onderzoeker Tom Hessels.

08-04-2021
Blog: Veiligheid als RES(t)post

“Hoewel de energietransitie ook in de Regionale Energiestrategieën (RES’en) op stoom komt, is de veiligheid nog niet veel meer dan een nachtkaars, soms een waakvlammetje”, blogt lector Energie- en transportveiligheid Nils Rosmuller.

17-02-2021
Blog: De innovatieagenda voor de brandweer: 5 T’s als stip op de horizon

“De innovatieagenda voor de brandweer moet gebaseerd zijn op 5 T’s: té gevaarlijk, té ingewikkeld, té groot, té heftig en té vies”, blogt lector Brandweerkunde Ricardo Weewer.

12-02-2021
Blog: Eén klein incident, met vier grote lessen

Blog: Eén klein incident, met vier grote lessen