Oefeningen en trainingen

Training-multi

24 januari 2023

Een grote brand op het treinstation van Schiphol, een ontspoorde trein onder de rook van de Hoeksche Waard met veel slachtoffers en verwanten op zoek naar hun naasten. Zomaar twee voorbeelden van één van de scenario’s waarmee in 2022 is geoefend met SIS. Wil je in jouw regio ook oefenen met de landelijke voorziening SIS? Neem dan contact op met het programmateam SIS. Er is nog ruimte op de oefenkalender. Elke oefening kan op maat worden gemaakt. Zo kan bijvoorbeeld een kleinere oefening voor alleen crisisfunctionarissen Bevolkingszorg of GHOR worden georganiseerd om de werkwijze op te frissen, of juist een volledige oefening waarbij alle aspecten van een SIS inzet aan bod komen. Niet zelf oefenen, maar juist tegenspel verzorgen voor de backoffice SIS kan ook.

Trainingen

Naast oefeningen met SIS verzorgt NIPV ook workshops en trainingen met SIS. Bij een workshop of een training kan gericht een programma worden samengesteld om de kennis en kunde van een specifieke doelgroep of crisisfunctionarissen weer op te frissen. Dit kan kort in een uur of juist wat uitgebreider in een dagdeel, volledig digitaal of op locatie.

Ook interesse om bij jou in de regio een workshop of training te laten verzorgen? Neem contact op met het programmateam SIS.

Contact programmateam SIS

Lees ook

03-10-2023
Dienstverlening COVB volop in ontwikkeling

In 2022 is de voormalige Brandweeracademie deels overgegaan in het Centrum voor Opleiding en Vorming Brandweer (COVB) van het NIPV. Welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van onderwijs en examinering? En wat zijn de plannen voor het komende onderwijsjaar?

03-10-2023
Samen werken aan structurele invulling van het Ontwikkelfonds

“Door het Ontwikkelfonds structureel in te zetten voor vakbekwaam worden en vakbekwaam blijven, kan er beter en sneller worden ingespeeld op de vakbekwaamheidsbehoeften in het werkveld”, vertelt Jan Pieter Duhen, voorzitter van de stuurgroep namens de WVA.

03-10-2023
Nieuwe, flexibele leerstroom Industriële Veiligheid van start

“Met de leerblokken wordt ingespeeld op de individuele, uiteenlopende leerbehoefte van de deelnemers. Ook de nieuwe leerstroom Industriële Veiligheid houdt rekening met een doelgroep die steeds meer diversiteit kent en een werkomgeving die aan verandering onderhevig is”, legt onderwijskundige Marieke Geelen uit.

02-10-2023
Officiersopleiding biedt ook kansen bij Defensie

Aan de 53e Voltijds Officiersopleiding nemen twee studenten van vanuit de Koninklijke Luchtmacht deel, vanuit de wens om een functie als officier bij de luchtmacht brandweer te vervullen. Student Martin vertelt over zijn ervaringen.   

02-10-2023
Start van nieuwe nieuwsbrief en start van nieuw onderwijsjaar

“Er gebeurt veel binnen het brandweeronderwijs. Via deze eerste, periodieke nieuwsbrief informeren we daarom graag collega’s in het land over de laatste ontwikkelingen”, vertelt Albert Gieling, manager bij het NIPV.

04-09-2023
Tankopslagbedrijven Zuid-Holland krijgen drie jaar voor vervanging foamdammen

Tankopslagbedrijven in Zuid-Holland die foamdammen van aluminium toepassen op drijvende tankdaken, moeten deze uiterlijk eind 2025 hebben vervangen door foamdammen van staal of een aantoonbaar gelijkwaardig ander materiaal.

04-09-2023
Traineeship Omgevingsveiligheid bij veiligheidsregio’s

Doel van dit project is om recent afgestudeerde studenten aan het hoger beroepsonderwijs en universiteiten te interesseren voor een job met industriële specialisatie bij de veiligheidsregio’s.

04-09-2023
Scenariokaarten Industriële Veiligheid online

Het scenarioboek en de bijbehorende 112 scenariokaarten maken deel uit van de ‘paraplu’ van scenarioboeken op de website van NIPV, naast de publicaties over externe veiligheid en energietransitie.