Oefeningen en trainingen

Training-multi

24 januari 2023

Een grote brand op het treinstation van Schiphol, een ontspoorde trein onder de rook van de Hoeksche Waard met veel slachtoffers en verwanten op zoek naar hun naasten. Zomaar twee voorbeelden van één van de scenario’s waarmee in 2022 is geoefend met SIS. Wil je in jouw regio ook oefenen met de landelijke voorziening SIS? Neem dan contact op met het programmateam SIS. Er is nog ruimte op de oefenkalender. Elke oefening kan op maat worden gemaakt. Zo kan bijvoorbeeld een kleinere oefening voor alleen crisisfunctionarissen Bevolkingszorg of GHOR worden georganiseerd om de werkwijze op te frissen, of juist een volledige oefening waarbij alle aspecten van een SIS inzet aan bod komen. Niet zelf oefenen, maar juist tegenspel verzorgen voor de backoffice SIS kan ook.

Trainingen

Naast oefeningen met SIS verzorgt NIPV ook workshops en trainingen met SIS. Bij een workshop of een training kan gericht een programma worden samengesteld om de kennis en kunde van een specifieke doelgroep of crisisfunctionarissen weer op te frissen. Dit kan kort in een uur of juist wat uitgebreider in een dagdeel, volledig digitaal of op locatie.

Ook interesse om bij jou in de regio een workshop of training te laten verzorgen? Neem contact op met het programmateam SIS.

Contact programmateam SIS

Lees ook

18-04-2023
Open training contactpersoon SIS en training in jouw regio

NIPV organiseert open trainingen voor (nieuwe) contactpersonen SIS en workshops en trainingen met SIS in jouw regio.

03-04-2023
Netwerkdag LEC Industriële Veiligheid 9 maart 2023 – Leren van incidenten

Incidentonderzoek was de rode draad tijdens deze dag in een volle Brauerszaal bij NIPV. Tevens presenteerde het LEC IV deze dag het kennisdocument ‘Leren van incidenten’: een kader voor de veiligheidsregio’s om incidentonderzoek procesmatig goed in te richten.

03-04-2023
Kennisdocument Incidentonderzoek Industriële Veiligheid gelanceerd

Dit kennisdocument is een kader waarmee de veiligheidsregio’s hun incidentonderzoek in het industriële domein kunnen inrichten.

03-04-2023
Krachtige brandweersamenwerking voor haven Antwerpen

Met het samenwerkingsinitiatief onderkennen de partners dat krachtenbundeling de veiligheid in de Antwerpse haven- en industriezone bevordert; zowel op het gebied van preventie als in de preparatie en respons bij incidenten.

03-04-2023
Drijvend Brzo-bedrijf in de Eemshaven: uitdagingen voor advies en toezicht

In september 2022 werd EemsEnergy Terminal B.V. in de Eemshaven in gebruik genomen: een drijvende LNG-terminal die extra aardgas in het Nederlandse gasnet brengt.

07-03-2023
MOC-handreiking blusschuimtransitie beschikbaar

Een belangrijk kenmerk van het nieuwe leerlandschap is dat de leerstromen voor de vakgebieden industriële veiligheid, brandveiligheid en ruimtelijke veiligheid modulair van opbouw zijn en beter aansluiten op het kennisniveau dat de cursisten (deels) al hebben.

30-01-2023
Wijziging ARIE-regeling: geen gevolgen voor veiligheidsregio’s

Heeft de wijziging van de ARIE-regeling gevolgen voor de aanwijzing van bedrijven om over een bedrijfsbrandweer te beschikken? Daar heerst in de uitvoeringspraktijk wat onduidelijkheid over, daarom een kort toelichting.

30-01-2023
Nieuwe leerstroom Industiële Veiligheid krijgt gestalte

Een belangrijk kenmerk van het nieuwe leerlandschap is dat de leerstromen voor de vakgebieden industriële veiligheid, brandveiligheid en ruimtelijke veiligheid modulair van opbouw zijn en beter aansluiten op het kennisniveau dat de cursisten (deels) al hebben.

30-01-2023
Netwerkdag LEC IV 9 maart: Incidentonderzoek en MOC-handreiking blusschuimtransitie

Deze dag staat in het teken van incidentonderzoek in het domein industriële veiligheid. In de in de middag zal het thema verder worden uitgediept in een workshop, waar een casus incidentonderzoek wordt behandeld.