Landelijke dag Informatiemanagement Crisisbeheersing
Juni 2022

Ontmoeten, kennis delen en vooruitkijken
Donderdag 29 september 2022 organiseert NIPV de Landelijke dag Informatiemanagement Crisisbeheersing. Tijdens deze dag komen zo’n 150 vakgenoten uit alle vitale sectoren bij elkaar om te ontmoeten en kennis en ervaringen te delen.
Voor wie is deze dag?
Ben je als operationele functionaris betrokken bij informatie gestuurde besluitvorming? Ben je werkzaam in crisisbeheersing, evenementenvoorbereiding en/of risicomonitoring? Als vakgenoten komen we op 29 september bij elkaar om kennis en ervaringen te delen. De dag staat open voor alle veiligheidsregio’s, (gelieerde) hulpdiensten en partners in vitale sectoren.
Programma
Tijdens deze interactieve dag komen aansprekende praktijkvoorbeelden aan bod. Landelijk bekende sprekers blikken vanuit de praktijk, wetenschap en innovatie vooruit. Tijdens de ‘walking lunch’ kun je innovaties beleven en partners ontmoeten. Tijdens de workshops word je actief betrokken bij de strategische ontwikkeling van informatiemanagement en ICT en hoor je praktijkvoorbeelden uit eerste hand.
Uitnodiging
Binnenkort wordt de definitieve uitnodiging voor deze dag met daarin het volledige programma met aanmeldlink verstuurd. Houd daarvoor je mailbox en de NIPV website in de gaten en enthousiasmeer vooral collega’s voor wie deze dag relevant en interessant kan zijn!
Praktische informatie
Datum : donderdag 29 september 2022
Tijd : 10.00 tot 16.00 uur met aansluitend een netwerkborrel
Locatie: nader te bepalen
Lees ook
In 2022 is de voormalige Brandweeracademie deels overgegaan in het Centrum voor Opleiding en Vorming Brandweer (COVB) van het NIPV. Welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van onderwijs en examinering? En wat zijn de plannen voor het komende onderwijsjaar?
“Door het Ontwikkelfonds structureel in te zetten voor vakbekwaam worden en vakbekwaam blijven, kan er beter en sneller worden ingespeeld op de vakbekwaamheidsbehoeften in het werkveld”, vertelt Jan Pieter Duhen, voorzitter van de stuurgroep namens de WVA.
“Met de leerblokken wordt ingespeeld op de individuele, uiteenlopende leerbehoefte van de deelnemers. Ook de nieuwe leerstroom Industriële Veiligheid houdt rekening met een doelgroep die steeds meer diversiteit kent en een werkomgeving die aan verandering onderhevig is”, legt onderwijskundige Marieke Geelen uit.
Aan de 53e Voltijds Officiersopleiding nemen twee studenten van vanuit de Koninklijke Luchtmacht deel, vanuit de wens om een functie als officier bij de luchtmacht brandweer te vervullen. Student Martin vertelt over zijn ervaringen.
“Er gebeurt veel binnen het brandweeronderwijs. Via deze eerste, periodieke nieuwsbrief informeren we daarom graag collega’s in het land over de laatste ontwikkelingen”, vertelt Albert Gieling, manager bij het NIPV.
Tankopslagbedrijven in Zuid-Holland die foamdammen van aluminium toepassen op drijvende tankdaken, moeten deze uiterlijk eind 2025 hebben vervangen door foamdammen van staal of een aantoonbaar gelijkwaardig ander materiaal.
Doel van dit project is om recent afgestudeerde studenten aan het hoger beroepsonderwijs en universiteiten te interesseren voor een job met industriële specialisatie bij de veiligheidsregio’s.
Het scenarioboek en de bijbehorende 112 scenariokaarten maken deel uit van de ‘paraplu’ van scenarioboeken op de website van NIPV, naast de publicaties over externe veiligheid en energietransitie.